Rebecca St. James ausztrálként született, 12 évesen már énekelt Carman előtt, majd nemsokára szülei Amerikában kaptak munkalehetőséget, átköltöztek, és ott lett ismert énekes. Húszévesen már több mint egymillió eladott albumot tudhatott magáénak, kezdték elhelyezni a feltörekvő fiatal énekesek között, amikor kiadott egy könyvet, melyben 40 napra voltak bibliai elmélkedések, majd ebből egy másodikat is. Jöttek a zenei albumok is, ilyen dalokkal, mint a Song of Love (Szeretet éneke):

Ám ez a fiatal énekesnő valahogy más volt, mert úgy tekintette ezt a pályát, mint lehetőséget, hogy segíthessen az embereknek – különösen a fiatal nőknek. Látta, milyen torzító hatások érik a nővé válás során a lányokat, s hogy mennyi fájdalom és szenvedés következik abból, ha nem Isten útmutatásai szerint élnek. Ezt pedig csak akkor tehetik meg, ha hallanak Róla, s tudják, hogy ki az, aki segíthet rajtuk. Bátran kiállt amellett, hogy igenis lehet tisztán élni nőként – még egy elrontott múlt után is. Amikor nyilatkozott egy-egy koncertjéről, akkor érezhető volt az öröm és az izgatottság, hogy tudott beszélgetni utána, s talán segíteni is valakinek.

A zene nála nem végcél volt, hanem egy eszköz, amivel tudott üzenni, és általa sokakhoz közel kerülni. Folyamatosan azt üzente, hogy a nők értékesek, és sokra hivatottak. A dalok mellett írt három könyvet, és több filmben is szerepelt. Mindenhol aktív, mindig keresi a lehetőséget, hogy leadja jelzéseit. Hogy elmondja, eljátssza, leírja, elénekelje a világ legnagyszerűbb üzenetét, hogy Isten jót akar az embereknek. 2011-ben férjhez ment, és a dolgok természetes rendje, hogy onnantól kezdve a családja lett a legfontosabb. Persze, aki ennyire tehetséges és igyekvő, az a három gyermek mellett is megtalálja a módját egy-egy nagyszerű dal útnak indításának. Ilyen a The Battle is the Lords (Az Úré a harc), melyet Brandon Lake-kel közösen ad elő. Itt találkozik múlt és jelen, két nagyszerű életpálya.

Amikor Rebecca saját családja elindult, akkor ezzel párhuzamosan, két öccse, Joel és Luke zenei próbálkozása egyre ismertebb lett. A for KING & COUNTRY (a királyért és a hazáért), mára az egyik legismertebb és legnépszerűbb keresztény együttessé vált. Egy élettel teli zenei stílust alakítottak ki, és ez sokaknak tetszik. A vírus időszaka alatt szabadtéri koncerteket adtak, ahová autóval lehetett behajtani, és úgy hallgatni őket. Mára már egy milliárd digitális letöltést értek el a számaik, ami jelzi, hogy hányan kedvelik őket. Zárásként jöjjön egy ének, melyet ők hárman adnak elő, a Kingdom Come (Jöjjön el a te királyságod):

Három énekes, akik más műfajokban is kipróbálták magukat. Aktívak, kreatívak, hűségesek. És mindez nem véletlenül alakult így. Akik egy bizonyos kor után néznek vissza, azok tapasztalatból tudják, hogy mindezekben komoly szerepet játszanak a szülők. Az ő példájuk, hitük, szeretetük, kitartásuk és imádságuk mind benne van a következő generáció sikerességében. Ők indulásuktól fogva látták gyermekeiket, részesei voltak küzdelmeiknek, segítették őket a bajban, és emiatt az őrömük is különleges. Zene, szolgálat, áldások. Mögöttük pedig hűség és elkötelezettség. Ezt üzeni nekünk Rebecca. És azt, hogy ez az élet mindent megét. Ez az életek legszebbike. Élni a Királyért, és közös hazánkért.

Rebecca St. James & for KING & COUNTRY
Rebecca St. James & for KING & COUNTRY