Az amerikai énekes ismert volt látványos színpadi előadásairól, mert hitt abban, hogy ezáltal sokaknak lehet bemutatni az evangélium üzenetét. Az olasz felmenőkkel rendelkező Carman pályafutása során hét Dove-díjat nyert, négy Grammy-díjra lett jelölve, kétszer választotta a Billboard az év keresztény előadójának és több, mint 10 millió példányt adott el lemezeiből.

Carman – R.I.O.T. (Righteous Invasion of Truth)

“Számomra a zene a legjobb eszköz arra, hogy minél több embert minél gyorsabban érjek el Krisztus örömüzenetével” – nyilatkozta egyszer Carman. “Úgy vélem, hogy egy művész tartozik annyival a közönségének, hogy egy magas színvonalú előadással rukkoljon elő” – tette hozzá.

Carman

Carman húsz éves korában a neves gospel zenész, Andraé Crouch egyik koncertje után fogadta el Jézust megváltójának. Első zenei albuma 1980-ban jelent meg „Isten nem fejezte be a munkát bennem” (God Has Not Finished With Me). A nyolcvanas években sorra jelentek meg nagy sikerű lemezei, amelyekhez a gospel műfajban talán elsőként Carman látványos zenei videókat is készített. Szókimondó evangéliumi üzeneteivel és számos műfajt felölelő zenei dallamvilágával gyorsan népszerű lett. Ő volt az első keresztény előadó, akinek a nagy stadionokban tartott koncertjeire tízezrek váltottak jegyet, sőt volt olyan fellépése, amelyen közel százezren vettek részt.

Forrás: Hetek

Carmant először 2013-ban diagnosztizálták rákos daganattal, mely csodálatos módon egy éven belül eltűnt szervezetéből. Az énekes a gyógyulást az ima és a hit erejeként élte meg, és nemsokára újraindította turnéját is. 2020-ban ismét megjelent a rák testében, de a koncertezést tovább folytatta és az előttünk álló évre is nagy tervei voltak. 2021. február 16-án bekövetkezett halálát egy sérvműtét után fellépő komplikáció okozta.