A Keddeste szervezett része csupán egy órás, előtte utána lehetőség van kötetlenül ott lenni, beszélgetni és a kávézóból fogyasztani. A belépés díjtalan, jelentkezni sem kell, a szervezők várnak mindenkit szeretettel keddenként a helyszínen. A rövid üzenet általában arról szól, hogy hogyan váljunk jobb emberré, majd azt kérik hogy keress egy számodra még ismeretlen embert, és beszélgess vele az elhangzottakról. Ez nagyon hatékonnyá teszi az elhangzottak feldolgozását, és mindig megismerkedhetsz legalább egy új személlyel.

Az új eseménysorozattal kapcsolatban Kovács Balázst kérdeztük a szervezők részéről.

Hogyan született meg ennek a kezdeményezésnek az ötlete? Mi motivált benneteket a létrehozásában?

Azt éreztük, hogy több ezer magyar fiatal vágyik arra, hogy időnként a saját közösségén, ifijén kívül más módon is találkozzon Istennel, és Istent kereső fiatalokkal. Alapvetően erről szól a Csillagpont fesztivál, és ezt a laza fesztivál hangulatot szeretnénk most elhozni a hétköznapokba.

Csillagpont Keddeste
Csillagpont Keddeste

Milyen célkitűzéssel indultok?

Az a célunk, hogy eleget tegyünk annak az elhívásnak amit Istentől kaptunk, hogy lehetőséget teremtsünk a fiataloknak arra, hogy Istennel és egymással találkozzanak, kötetlen laza légkörben. Hogy 20-an leszünk vagy 20 ezren az már nem a mi dolgunk, nincs ilyen célkitűzésünk, de természetesen vágyunk arra hogy sokan legyünk. 

Hogyan fog kinézni egy alkalom? Mire számíthat az, aki ellátogat rá?

A Keddeste szervezett része csupán egy órás, ebben van közös dicsőítés, egy rövid üzenet, és az üzenet feldolgozás párokban, egy olyan emberrel akit még nem ismersz – ez persze nem kötelező. Előtte, utána órákig kötetlenül együtt vagyunk, beszélgetünk, éneklünk, közben lehet fogyasztani a kávézóból. 

Ki a célcsoport? Kiket vártok leginkább?

Azokat várjuk elsősorban, akik Istent keresik, fiatalnak érzik magukat, és szeretnének másokkal is megismerkedni, akik hasonlóan gondolkoznak. Nagyon várjuk továbbá azokat, akik szeretnék elhívni barátaikat egy nyitott keresztény közösségbe, ahol ha kell észrevétlenül megfigyelhetik hogy mi is ez az egész. 

Helyileg hol és milyen rendszerességgel tervezitek az alkalmakat?

Hetente minden kedden találkozunk, a helyszín mindig a belváros, de mindig olyan és akkora termet keresünk majd amire szükségünk van. Az első néhány alkalmat a Harmónia Palotába tervezzük (1088 Budapest, Múzeum u. 9.).

Hol tudnak az érdeklődők további információt kapni?

Az eseménysorozat részletei megtalálhatóak a Facebook-eseményünkben: https://www.facebook.com/events/415968093464154

Csillagpont szervezőcsapat
A Csillagpont szervezőcsapata