A házigazda Tauren Wells vezette zenei estén a keresztény zenei színtér minden szegletéből érkeztek előadók, legyen az gospel, latin, dicsőítés, pop, vagy hip-hop.

Brandon Lake volt az est nagy győztese, aki összesen négy díjat nyert, köztük az év előadója és az év dalszerzője címet is. Az év dala a “Goodness Of God” lett, melynek szerzői Ben Fielding, Ed Cash, Jason Ingram, Jenn Johnson és Brian Johnson. Tasha Cobbs Leonard két díjat is hazavihetett a gospel kategóriákban. Az év pop/kortárs albuma díjat a Life After Death című albumért TobyMac kapta, míg a legjobb rap/hip-hop album kitüntetést Lecrae nyerte el. Az év új előadója Katy Nicole lett, az év játékfilmje pedig a Jesus Revolution.

“Ezt a lemezt a fiam, Truett tiszteletére készítettem, az elsőszülöttem emlékére, akit elvesztettünk. Az élete olyan volt, mint egy villámcsapás, gyorsan és forrón égett. Nem lehetett nem észrevenni. A legkeményebb, leghidegebb völgyben készítettem ezeket a dalokat. Jézus nem ígérte meg nekünk, hogy nem fogunk nehéz dolgokkal szembesülni. Azt viszont igen, hogy soha nem hagy el minket. Ő a legnehezebb időszakokban, és a világ legzordabb helyein is ott van. Ő hűséges a szavához, hogy nem hagy el minket. Ezt én is megtapasztaltam. Ő az egyetlen oka annak, hogy van élet a halál után.” – TobyMac az album születéséről.

“Ezt a dalt azután írtuk, hogy véglegesítették az örökbefogadásunkat a fiunkkal, aki megváltoztatta az életünket. Csak énekeltem az autóban, ezt a kis szívből jövő dalt Istennek, csak megköszönve neki, hogy egész életemben velem volt és olyan hűséges volt hozzám”. – mondta el Jenn Johnson a Goodness of God dalról.

“Megtiszteltetés számomra, hogy ennyi éven keresztül csinálhatom ezt, és hogy továbbra is Isten országának szőcsöve lehetek a zenén keresztül, ez egy elképesztő ajándék! Hálás vagyok mindenkinek ezért a lehetőségért. Szeretném megköszönni mindannyiótoknak, de főleg Jézusnak, amiért az örömöm középpontja, és amiért reményt és képességet ad nekem arra, amit nap mint nap teszek.” – nyilatkozott a díj átvétele után Lecrae.

“Ne engem nézzetek, hanem Jézust. Annyira hálás vagyok! Amikor azt mondják, hogy egy csapat kell hozzá, akkor én ezt komolyan gondolom. Nem maradnék a földön, ha nem lennének körülöttem olyan emberek, akik azt mondják, hogy ez nem rólad szól, hanem Istenről. Ez Jézusról szól. Az első keresztény dalom, amit írtam, a ‘Shine’ (Ragyogj) volt. Isten fényt helyezett belénk, hogy kimehessünk a világba, és ragyogjunk mások előtt, hogy lássák az Ő jóságát. Bármit is teszel ettől a pillanattól kezdve, tedd Istenünk jóságáért, Istenünk dicsőségére.” – Katy Nichole, az év új előadója díj nyertese.

“Ez az album sokat jelent nekem, mert lelkészgyerek vagyok. Gyülekezetben nőttem fel és az egyik módja annak, hogy a Szentírást megtanultam, az éneklés volt. Úgy gondolom, hogy gospel művészekként csodálatos lehetőségünk van arra, hogy a szövegeinken és az énekelt dalokon keresztül Isten igéjével hatással legyünk a nemzedékünkre.” – Tasha Cobbs gospelénekesnő.