A hálaadónap és karácsony közötti időszakban sok mindent megtudunk az emberekről. Vannak, akik már alig várják, hogy elkezdődjön a karácsonyi ünnepségsorozat, míg mások várnak és helyet adnak a hálaadásnak. Mindkét ünnep megérdemli a kellő figyelmet, hiszen fontos szerepük van a Krisztussal való kapcsolatunkban, a magunkba nézésben, valamint a családdal és a barátokkal való kapcsolatteremtésben. Mindezek felett arra vagyunk hivatottak, hogy minden egyes nap hálásak legyünk. Minden pillanat Isten ajándéka, ezért folyamatosan az Ő irántunk való szeretetének csodáját kell ünnepelnünk. Íme néhány nagyszerű keresztény ének a hálaadásról és a köszönetnyilvánításról, amelyek segítenek emlékezni arra, ami igazán számít.

“Exalted Over All” – Vertical Worship

A hálaadásról szóló keresztény énekek közül sokakban közös téma a dicsőítés és az önátadás. Amikor a csodálatos Istennel találkozunk, aki megteremtette a világot, és elküldte Fiát, hogy meghaljon a bűneinkért, elég nehéz másképp reagálni. Ez a dicsőítő dal a Vertical Worship tagjaitól nagyszerű módja annak, hogy ráhangolódjunk a hálaadás lelkületére, miközben Őt, aki a legfenségesebb, méltó helyére helyezzük.

“Exalted Over All” – Vertical Worship

“Once Again” – Matt Redman

Amellett, hogy tiszteletben tartjuk Isten trónra kerülését, el kell gondolkodnunk azon is, hogy mi az, amit Isten pontosan tett értünk egyénileg. Matt Redman e korai dala erőteljes, hiszen mindannyian eljutunk egy olyan helyre, ahol egyszerűen elámulunk azon, amit Isten tett értünk. Bármennyire is önzően élünk néha, valamilyen módon mindig visszatérünk a kereszthez. Ha elismerjük azt az áldozatot, amit Isten értünk hozott, akkor életünk többi részének is a helyére kell kerülnie.

“Once Again” – Matt Redman

“Shoulders” – for KING & COUNTRY

A háláról szóló keresztény dalok azt hangsúlyozzák, hogy a segítségünk nem a saját erőnkből, hanem máshonnan jön. Ezt a gondolatot jól kifejti a for KING & COUNTRY népszerű száma. Nem mindig érzünk hálát, amikor tragédia vagy megpróbáltatások érnek bennünket. Sőt, hajlamosak vagyunk az ellenkező irányba menni, és elkezdjük megkérdőjelezni Isten útját. Az olyan dalok, mint a “Shoulders” emlékeztetnek minket arra, hogy Isten még a legsötétebb időkben is harcol értünk. Ő az erőnk forrása, és meghallgatja kiáltásainkat. Nem számít, mi történik az életben, van egy Istenünk, aki törődik velünk és van terve. Ezért hálásak lehetünk.

“Shoulders” – for KING & COUNTRY

“How Can It Be?” – Lauren Daigle

Amint azt a Lukács 7-ben a Jézust illatszerrel megkenő asszony történetéből láthatjuk, a szeretet és a hála tükröződik abban, hogy mennyi bűnt vagy adósságot törölt el értünk. Lauren Daigle megható éneke azt vizsgálja, hogy Isten mennyit tett gyermekeiért. A bűn elismerésével kezdődik, és azzal, hogy mennyire kétségbeesetten vágyunk a megbocsátásra, és azzal az egyszerű kérdéssel végződik, hogy “Hogyan lehetséges ez?”.

“How Can It Be?” – Lauren Daigle

“Praise You In This Storm” – Casting Crowns

Ahogy korábban a “Shoulders” dalnál említettük, néha arra vagyunk hivatottak, hogy hálásak legyünk, még akkor is, amikor az életben viharok tombolnak. Ez a Casting Crowns dal megfelelően összefoglalja azokat az érzéseket, amelyeken nehéz időkben keresztülmegyünk. Gyakran érezhetjük magunkat úgy, mint a Márk 9-ben a megszállott fiú apja, aki azt mondja: “Hiszek, segítsd meg hitetlenségemet!”. Az teszi ezt a dalt az egyik legerősebb keresztény dallá a háláról, hogy elfogadja, hogy az élet nem mindig könnyű, miközben azt hirdeti, hogy Isten jó és dicséretre méltó.

“Praise You In This Storm” – Casting Crowns

“Thank You God for Saving Me” – Chris Tomlin

A különbség a Krisztusban való élet és egy olyan élet között, ahol mi magunk próbáljuk elfoglalni a trónt, olyan, mint éjjel és nappal. Amikor arra gondolunk, hogy mit tett értünk az Úr, és mennyire érdemtelenek voltunk rá, nem tehetünk mást, mint alázatosak és hálásak leszünk. Chris Tomlin és Phil Wickham összeálltak erre a csodálatos dalra, amely a hála egyszerű sorait fejezi ki.

“Thank You God for Saving Me” – Chris Tomlin

“Top of My Lungs” – Phillips, Craig & Dean

Végezetül nézzünk meg egy éneket, amely arra bátorít, hogy hangoztassuk hálánkat az Úr iránt. Gyakran elkényelmesedünk a mindennapi életünkben, és Istent elfelejtjük, mindaddig, amíg egy vészhelyzet nem következik be. Az igazság az, hogy Isten minden egyes nap vezet minket, ezért minden nap meg kell adnunk neki a dicséretet, amit megérdemel. Azon felül, hogy megfizette a végső árat a bűneinkért, Isten életet adott nekünk. Soha nem szabad elfelejtenünk, amit értünk tett.

“Top of My Lungs” – Phillips, Craig & Dean

Tudjuk, hogy még nagyon sok keresztény dal szól a hálaadásról, amelyeket fel lehetne venni erre a listára. Valójában lényegében minden dicsőítő dal valamilyen formában köszönetet mond az Úrnak. Neked melyik a kedvenc háladalod?

Forrás: KLOVE