Az elmúlt év végén a KERT Alapítvány új arculattal és honlappal jelentkezett, amelynek induló kampányát és az Alapítvány árvákat, özvegyek segítő programját támogatva készült a Mindenki megvan klip is.

A klip különlegessége egy önjátszó zongora, amelyet a Magyar Zene Háza felajánlásból biztosított. “Az önjátszó zongora, mint jelkép “az üres szék, csak hazug kép” volt az első ötlet, majd pedig kidolgoztunk egy olyan vizuális nyelvet, mely méltó társa tud lenni ennek a szomorúan mély, mégis reményt adó dalnak.” – magyarázza a hátteret a Vinyl Creative csapata, az Alapítvány új arculatának, és a klip kreatív koncepciójának tervezője. 

“Kemény időket élünk, melyben a mindennapos borzasztó hírekben adatokká degradálódik az elmúlás és az elvesztett csodálatos személyiségek valóját nem tükrözik ezek a számok. Mivel minden egyes ember megismételhetetlen érték. Ez a dal össze akarja hozni az emberiséget és meg akarja szólítani mindazokat, akiket fájdalom ért” – nyilatkozta a dal mögötti mondanivalóról a szövegíró, Pajor Tamás.

“Azt hiszem, hogy a gyász képes bennünket összehozni és a szívünket összeforrasztani a szeretetben, amely bár sokak szájában vált üres formává, de a tartalma sosem válhat azzá, ahogy a Biblia mondja Isten maga a szeretet. Ez a dal nagyon egyszerű szavakkal ezt a szeretetet és vigasztalást igyekszik átadni mindazoknak, akiket kemény csapások értek az elmúlt időben, mert annál keményebb nincs, mint ha valaki elveszti a szeretteit. “Találkozunk még”, ahogy a dal jeligéje és végszava üzeni, ez az üzenetünk mindannak, akinek hiányzik a másik. Hiszünk abban, hogy lesz egy végső nagy találkozás. Az emberi személyiség lényege nem tud elmúlni, és mivel én a test feltámadásában is hiszek ennélfogva a teljes viszontlátásban is és ennél nagyobb vigasztalás nem létezik.” – tette hozzá a dalszerző.

Friderika, a klip egyik énekese így emlékszik a KERT Alapítvánnyal való találkozására és a dalra: “A KERT Alapítvánnyal a Covid alatt ismerkedtem meg közelebbről, amikor Ajándékkoncertek címmel egy YouTube koncertsorozatot indítottak, melyen több zenésztársammal együtt felléphettünk, így támogatva ezt a csodálatos munkát. Pajor Tamás dala egy nagyon kifejező és gyönyörű dal lett, melyben megtiszteltetés részt venni. Amellett, hogy ezzel a dallal vigasztalást is közvetítünk, szeretnénk arra is buzdítani mindenkit, hogy a saját lehetőségeihez mérten támogassa a KERT Alapítvány reményt adó munkáját.”

A KERT Alapítvány több, mint 15 éve foglalkozik fogyatékkal élő gyermekek és családjaik támogatásával. Az összes munkatárs önkéntes így az Alapítványnak felajánlott összegek teljes egésze a támogatásokra megy. Az utóbbi 2-3 évben az Alapítvány két másik tevékenységi körrel bővült, elindította a Családsegítő Programot, mely özvegyeket és árvákat (immáron több, mint 150 családot) támogat. Majd pedig ez évben elindította a Tehetséggondozó Programot, mely hátrányos helyzetben lévő tehetséges fiatalokat karol fel. 

Most elmentél egy hosszú útra,
Jobban hiányozni nem lehet,
De tudom, találkozunk újra,
És látják majd az emberek.

Tartogattam egy nagy kérdést,
Egyszer tudom, hogy még felteszem.
Érzem, vezet minden lépést
Egy hely, mit nem látott a szem.

Mindenki megvan,
Aki elment, visszajön,
Az üres szék csak hazug kép.
Mindenki megvan,
Bárhogy jár a föld,
Tudod, vigyáz rá az ég.
Találkozunk még.

Együttlét, szép nyári alkony,
Nem múlhatott el - így szól a szív.
Nem lehet homokvár a parton,
Mit lassan elmosott a víz.

Megzendülnek majd a hárfák,
És velük szóvá lesz a csend.
Többé nem maradnak árvák,
Amikor találkozunk fent.

Mindenki megvan,
Aki elment, visszajön,
Az üres szék csak hazug kép.
Mindenki megvan,
Bárhogy jár a föld,
Tudod, vigyáz rá az ég.
Találkozunk még.

Van olyan kérdés, amire nem lehet felelet.
És a hamis válaszokkal az élet már telelett.
A vég ugyanúgy misztérium, mint az eredet,
De az idő csak a láthatóknak ad keretet.
Elvesszük a jót, és el kell vennünk a rosszat,
Amit a korszak hozhat, de a szív nem visszakozhat.
Beleégve mélyen a sok égből kapott mondat:
Az ígéret, hogy együtt leszünk, ha eljön a nagy Szombat.

Mindenki megvan,
Felkel, ki összetört,
Az üres szék csak hazug kép.
Mindenki megvan,
Bárhogy jár a föld,
Tudod, vigyáz rá az ég.

Zene: Pajor Tamás, Takács Zsolt
Szöveg: Pajor Tamás
Ének: Friderika, Oláh Gergő, ifj. Balogh Ferenc, Tibes, Pajor Tamás
Mix, master: Takács Zsolt
Klip: Vinyl Creative Kft.