A We Are Messengers nemrég jelentette meg második nagylemezét, a Power-t. Az albumon minden dal Jézus Krisztus kegyelméről és szeretetéről szóló bizonyságtétel kreatív zenei kifejezések által. Az alábbi cikkben a NewReleaseToday interjújából szemlézünk, melyet a zenekar énekesével, Darren Mulligan-nal készítettek a fülbemászó és bátorító új dalukról, a “Come What May”-ről.

A “Come What May” az életemben és a családom életében bekövetkezett megújulásból származik. Körülbelül hét évvel ezelőtt misszionáriusként jöttünk Amerikába, hogy továbbvigyük Jézus jó hírét. Ezért hívnak minket We Are Messengers-nek (Hírvivők).

Néha olyan dolgokat teszünk, amelyekből hiányzik Isten ereje. Láttam ezt a saját életemben, és az Úrral való járásomban, ami bizonyos időszakokban kihűlt. A COVID-19 egy nagyszerű példa erre. A világjárvány alatt az Úr mindent elvett tőlem, amire emberileg támaszkodtam – nem tudtam koncertezni vagy rajongókkal találkozni. Ehelyett vissza kellett térnem az első szerelmemhez, Jézushoz. Amikor Őrá tekintek, akkor mindenem megvan. Amikor Ő tart engem, nyugalmat és biztonságot érzek.

Számomra ez a dal abból a gondolatból fakad, hogy Jézus, hitem szerzője és befejezője, állhatatos, következetes és változatlan. Emiatt nem számít, mi történik az életemben, nincs mitől félnem vagy elfutnom. Nem számít, hogy gazdag, szegény, beteg vagy egészséges vagyok-e. A 23. zsoltár tökéletesen illeszkedik ehhez a gondolathoz. Amikor minden kibogozhatatlannak tűnik, Jézus üzenete egyszerű: ő a mi menedékünk és pásztorunk a hozzám hasonló, folyamatosan tévelygő emberek számára.

We Are Messengers - Come What May
We Are Messengers – Come What May

A “Come What May” azt hirdeti, hogy Isten jelleme változatlan és függetlenül a körülményeinktől. Az elmúlt évben mindannyian kénytelenek voltunk elismerni, hogy nem mi irányítjuk a körülöttünk lévő világot. Ez egy olyan dal, amely nemcsak elismeri ezt a valóságot, hanem örül annak, hogy van egy Isten, aki szeret minket, és méltó a hitünkre, reményünkre és bizalmunkra – függetlenül attól, hogy milyen körülményekkel nézünk szembe.

Ez a dal egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megünnepeljük a Krisztus Jézusba vetett hitünkön alapuló szabadságunkat. Az éneknek nagyon fülbemászó dallama van, szent energia és életerő lüktet minden szavában. A “Come What May” egy csodálatos emlékeztető arra is, hogy arra vagyunk hivatottak, hogy Jézus fénye legyünk, minden nap, panaszkodás és vitatkozás nélkül.

Dávid pásztor volt, és tudta, hogy az Úr az egyetlen vezetője és reménysége, lelke jó pásztora, amikor a 23. zsoltárt írta. Ez az ének arról szól, hogy minden gondodat, aggodalmadat és stresszedet engedd át Istennek. Arról szól, hogy engedd, hogy Isten legyen a vezetőd. Ő szeretne melletted járni. És azt akarja, hogy bátor és félelem nélküli légy.

A “Come What May” egy napi ima, amelyben arra kérjük Istent, hogy jöjjön és változtassa meg szívünket és életünket. Változzon úgy, hogy viselkedésünk és életmódunk Istenből fakadjon.

Sometimes sorrow is the door to peace
Sometimes heartache is the gift I need
You’re faithful, faithful
In all things

In every high, in every low
On mountaintops, down broken roads
You’re still my rock, my hope remains
I’ll rest in the arms of Jesus
Come what may

There is deep joy that you give to me
Where hurt meets the healing is a holy thing
I see goodness, your goodness
In all things

The Lord is my shepherd, I shall not want
He makes me lie down in green pastures
The Lord is my shepherd, leads me to still waters
And He restores my soul

Forrás: NewReleaseToday