Ha valakinek ők a kedvencei, akkor tudja őket hallgatni a jókedv idején, de ha gond van, arra is van mit énekelniük. Együtt mozdulnak az élettel, és – mivel Istenben gyökereznek – az Élet együtt mozdul velük. Nem szeretnék, ha bármilyen kategóriába besorolnák őket, mert mindenki számára elérhetőek szeretnének lenni. Így a Brother című számukkal bárki azonosulhat, akinek van egy bátyja, s hogy mit jelent számítani testvérként egymásra.

Ugyanígy emléket állítanak a szép emlékeknek, hogy azok ne vesszenek bele a múltba, s ne tűnjenek el, hanem legyen hatásuk a jelenre is a kapcsolatainkban. Ehhez az énekükhöz csatlakozik társként Carrie Underwood a maga csodálatos hangjával. I Wanna Remember (Szeretnék emlékezni):

Csapatunk nagyszerűen váltogatja azokat a dalokat, melyek egy pozitív témáról szólnak, azokkal, melyekben közvetlenül is utalnak Istenre. Ehhez kell egy belső ráérzés, és ebben hathatós segítséget nyújt a Szentlélek. Mert arról kell dalt írni, ami foglalkoztatja a szerzőt, ami belülről megmozgatja, ami érdekli, és amiről van mondanivalója. Akkor a hallgatói rezonálnak majd rá, mert az ének az ő életük egy részletét mutatja be. Nem kívülállóként, hanem belehelyezkedve abba, és a különbséget mindig lehet érzékelni. Ezért is játszhattak többek között Taylor Swift előzenekaraként, mert összeért a zene és a szöveg magas színvonala.

Mindenki tudja róluk, hogy kiben hisznek, ám mivel nem viselkednek tolakodóan, ezért szívesen látják őket. Jézust is szívesen látták, úgy a gyerekek, mint a lakodalmasok is. Jó, ha az átlagemberek szívesen vannak egy Jézust ismerő társaságában, mert mi a szabadságot jelenítjük meg. Az együttes a pandémia idején sok időt töltött együtt, és abból ilyen nagyszerű dalok jöttek, mint a Survival (Túlélés), melyet egy erdőben adott koncerten rögzítettek. Ez a dalcím is sokaknak ad muníciót, mert nemcsak ezt a járványt, hanem időnként más élethelyzetet is túl kell élni:

Kell egy is levegő, mert fullasztó tud lenni az élet, és szennyezett is a levegője. A Needtobreathe friss és tisztító hatású. Pont annyira rock, amennyire egy átlagos zenekedvelő rockosabb hangzást akar.

Pályájuk fokozatosan ívelt felfelé, ők pedig mindig önmagukat adták, és ettől hitelesek.

Ezreknek adták meg számaikkal azt a pluszt, ami továbbsegítette őket az élet rögös útján. Ezért érdemes zenélni, ezért érdemes őket hallgatni.

Forrás: CCM Magazine