Ezt a hangot egyből fel lehet ismerni. Anno még kazettán érkezett Európába, mint Third Day együttes, egy a sok amerikai csapat közül. De amikor meghallottuk, akkor…, aztán meghallgattuk újra, és meghallgattuk újra. Ez a szám volt a zászlóshajó:

Consuming Fire (Megemésztő tűz)

Akinek tetszik ez a southern rock, annak nagyon tetszik. Kicsit olyan, mint a blues, mert mindkét stílusban annyi mindent el lehet mondani.

Az alábbi énekkel sokan tudnak azonosulni. Akik meggondolatlanul vettek fel kölcsönt, vagy hirtelen elvesztették a munkájukat. Jött a svájci hitel, és egyszer csak közel a duplájára nőttek a törlesztőrészletek. De ezt egy lakás vagy üzlethelyiség bérlésénél is átélheted, amikor felemelik a bérleti díjat. Megszorul, mondja a magyar nyelv, ami hasonló a beszorulhoz, de a lényege mindkettőnek ugyanaz: nem tudsz kijönni abból az állapotból. Szenvedsz, és kilátástalannak tűnik a helyzet. Ilyenkor kiáltunk Istenhez csodáért. És sokan átéltük már, amikor kiment bennünket és családjainkat

I Need A Miracle (Csodára van szükségem)

Több évtizedig futott a Third Day, amelynek megszűnése után Mac Powell átváltott a dicsőítésre. Oda is kellett egy ilyen stílusú zeneszerző, akinek könnyen lehet énekelni a dallamait. Kell, hogy legyen a kereszténységünknek élvezetes pillanatai is, ne csak mindig a küzdelem és a harc. Ahogy a következő dalnál is örülnek az Életnek.

River Of Life (Az élet folyója)

Énekesünk egy különleges gyülekezetnek a dicsőítésvezetője. A lelkész Michael Youssef, egyiptomi származású. Speciális tévécsatornát működtet, amelyik 260 millió embert ér el csak a muszlim világban. Külön kis készüléket gyártanak, amelyen az Újszövetség és 150 prédikáció hallható olyan nyelveken, amelyek országai nagyon elzártak az evangélium elől. Persze Mac Powell főleg Amerikában énekel, ahol körzeti evangélizációkat tartanak. Ezek összehozzák a különböző hátterű lelkészeket, közösségeket, akik aztán egymással kommunikálva törődnek azokkal, akik érdeklődnek.

Sikeres zenekar után mozgósító dicsőítő. Jól gazdálkodik a tehetségével, dallamos számokat ír – csak így tovább.

Soul On Fire (Égjen a lelkem)