Legyen szó akár balatoni nyaralásról, akár a gyülekezeti táborról, az út során mindig jól esik a zenehallgatás. A tökéletes mix egy autós kiránduláshoz mindenkinél más, de vannak bizonyos zenekarok, melyeknek helye van minden utazós lejátszási listában. Íme néhány keresztény előadó, akiket hosszú nyári utakhoz ajánlunk.

TobyMac

Minden idők egyik legjobb keresztény zenészeként TobyMac lényegében megszabta a mércét, hogy mit jelent a keresztény közönség számára szórakoztatni. Nemcsak a zenéje üti meg a kiemelkedő minőséget, de élő koncertjei is tele vannak izgalmakkal. TobyMac egyike azoknak a keresztény művészeknek, akik a témák széles skálájáról írnak. Néhány dal szigorúan dicsőítő, mások társadalmi kérdésekről szólnak, és aztán vannak olyan énekek, amelyek egyszerűen csak szórakoztatnak. A “This is Not a Test”-ből vagy az “Eye On It”-ből szinte bármit felvehetsz a lejátszási listádra, de mi az előbbiből a címadó számot vagy a “Backseat Driver”-t, az utóbbiból pedig a “Me Without You”-t vagy a “Favorite Song”-ot javasoljuk.

Rend Collective

Nehéz lenne olyan zenekart találni, amely nagyobb örömet okoz, mint ezek a srácok. Mindannyian szeretjük a lassú, erőteljes hangulatú imádságos dalokat, de a Rend Collective nem erre törekszik a zenéjével. Minden szám azonnal táncra perdít. Biztosan szeretnél valami felpörgető zenét, hogy az út során gyorsan elrepüljön az idő. Törd meg a monotonitást a Rend Collective dalaival. Néhány ajánlásunk a “Build Your Kingdom Here”, a “More Than Conquerors” és a “My Lighthouse”.

Mandisa 

A keresztény zene egyik legbátorítóbb előadója, Mandisa inspirációt jelent azoknak, akik a munkahelyükön, a szolgálatban és a magánéletükben küzdenek. Nem kell azonban rossz napodnak lennie ahhoz, hogy élvezd a zenéjét. Az olyan dalokat, mint az “Overcomer” és a “Stronger” bárhol és bármikor szórakoztató hallgatni. Fogj egy hajkefét vagy bármit, ami kéznél van, és engedd szabadjára a benned rejlő karaoke-szupersztárt.

Chris Tomlin

Miután kifáradtál a Mandisa-ihlette táncos hangulatban, itt az ideje egy kis lélekkel teli elmélkedésnek és imádatnak. Ki lenne alkalmasabb erre, mint Chris Tomlin? Tomlin minden idők egyik legnagyobb dicsőítésvezetője, akinek sok csodálatos dala világszerte rengeteg életet érintett meg. Mivel legtöbbünk több dalát is jól ismeri dicsőítő összejövetelekről, ezért ha többen utaztok ez egy remek alkalom arra, hogy együtt énekeljetek. Ha pedig egyedül vezetsz, ez különösen jó alkalom arra, hogy elengedd magad.

Britt Nicole

Ha készen állsz néhány vidámabb dallamra, kattints Britt Nicole-ra. A keresztény zene egyik legjobb női pophangjaként az énekesnő remek kiegészítője az útravaló lejátszási listádnak. Nicole számos dala arról szól, hogy emlékezz arra, ki vagy Krisztusban, és milyen tervei vannak veled. Az olyan dalok, mint a “Gold” bátorítást jelentenek azoknak, akik az önértékeléssel küzdenek.

Crowder

Ha valami olyasmire vágysz, ami elmossa a határokat a dicsőítés és a lelkesebb rock-élmény között, akkor Crowder egy remek választás. A korai időkben rengeteg olyan szenvedélyes dal szerepelt a David Crowder Band albumain, amelyek hasonlítanak a Rend Collective-éhoz. Idővel David Crowder egy kicsit más stílusban találta meg önmagát, de a szenvedély még mindig megvan benne. Az imádságosabb számok közül a “How He Loves”, az “Everything Glorious” és az “O Praise Him” című számokat ajánljuk. A legjobb modern Crowder dalok az útra a “Run Devil Run”, a “My Victory” és a “Lift Your Head Weary Sinner”.

Hillsong United

Kevés olyan keresztény előadó van, aki úgy befolyásolta a mai dicsőítő mozgalmat, mint a Hillsong United. A United számos népszerű dicsőítő dalt alkotott, és meghatározta azt a módot, ahogyan a dicsőítést ma a gyülekezeti istentiszteleteken gyakoroljuk. A zenekar újabb zenéinek jó része csendesebb, de akadnak energikus dalok is. Attól függően, hogy ezek közül melyiket keresed, olyan klasszikusokat ajánlunk, mint a “Lead Me to the Cross” vagy a “Take It All”.

Skillet

Lehet, hogy nem hagyományos dicsőítő dalokat keresel az országúti utazásodra. Mindenkinek más a zenei preferenciája, és ez így van rendjén. Mit szólnál egy kis keresztény rockhoz, hogy ébren tartson? A Skillet nem csak az egyik legnagyobb keresztény rockzenekar, de a csapat a legsikeresebb keresztény előadók közé tartozik, ha a világi közönségét is hozzávesszük. A több mint 20 éve együtt zenélő csapat terjedelmes diszkográfiával rendelkezik, amelyben többféle hangzásvilág is megtalálható. Ha nem vagy oda a headbangelésért, akkor a “Stars” és a “Lions” című számokat ajánljuk az “Unleashed” albumról. Az igazi rockerek számára pedig a “Hero”, a “Savior” vagy az “Awake and Alive” című dalok lesznek a legmegfelelőbbek.

Steven Curtis Chapman

Ha a Skillet zenéje túl erős lenne számodra, akkor egy teljesen más hangzást ajánlunk. Steven Curtis Chapman minden idők egyik legünnepeltebb keresztény énekese, aki több mint 50 Dove-díjjal büszkélkedhet számos kitüntetése között. Vitathatatlanul a műfaj valaha volt legnagyobb énekes-dalszerzőjeként Chapman rengeteg nagyszerű zenét tudhat magáénak. Hallgass meg tőle néhány régi, de jó dalt, mint például a “The Great Adventure” és a “The Lord of the Dance”. Ha pedig újabb dalokat keresel tőle, akkor keress ré a “Live Out Loud”, a “Dive” vagy a “Love Take Me Over” című számokra.

Hollyn

Érdemes a már befutott előadók mellett az újabb keresztény előadókra is odafigyelni. Bár nincs olyan diszkográfiája, mint a Skilletnek vagy a Hillsong Unitednek, Hollyn egy feltörekvő, nagy ígéretet mutató énekesnő. Miután TobyMac-kal közösen szerepelt néhány dalban, megjelentette saját, teljes albumát. Rengeteg jó dal van rajta, amit feltehetsz a road trip lejátszási listádra, de mi az “Alone”-t, a “Love With Your Life”-ot és a “Can’t Live Without”-t ajánljuk.

Ez a lista jó kiindulópont lehet a saját utazási mixedhez, de rengeteg más nagyszerű keresztény előadó közül is választhatsz, akik végigkísérhetnek úticélodig. A zene mindig segít elütni az időt, a keresztény zene pedig azt a pluszt adja, hogy egyszerre bátorító és Istent tisztelő.

Forrás: K-LOVE