Addig ahhoz szoktunk hozzá, hogy Nashville a keresztény könnyűzene központja, s oda kell menni, mert a “Music City” közegében tudsz ismertté válni. Erre jön egy New York-i énekesnő, akinek csodálatos a hangja, és újszerűen frissek a dalai.

Francesca Battistelli első ismert éneke a Free To Be Me (Szabad vagyok, hogy önmagam lehessek) magyarázatot is ad erre a jelenségre. A művészeknek, de mindenkinek meg kell ezért küzdenie, hogy valódi önmaga lehessen, egyre inkább azzá válnia, akinek Isten kigondolta. Ehhez meg is kell ezt fogalmazni, majd bátran megélni – vállalva önmagunkat. Ami persze folyamatosan alakul, benne különböző korszakokkal. Változnak a hangsúlyos témák, s egyre gazdagabb lesz az életünk, egyre több tapasztalattal. Az is fontos, hogy biztassuk egymást, olyan közeget teremtve magunk körül, amelyben szabadon azok lehetnek a mellettem levők, amire leginkább vágynak.

Aztán a jó dalokkal jött az ismertség is, és Francesca az elkövetkező években egy fantasztikus ívet járt be. TobyMac, Brandon Heath, Andrea Bocelli és a Bethel – velük mind énekelt, és ez a lista nemcsak impresszív, de nagyon változatos is. Azt mutatja, hogy Francesca sokakkal megtalálja a hangot, és képes szolgálni a világi közeg és a kereszténységen belüli különböző lelkiségek felé is. Talán azért van ez így, mert egyszerre nagyon elkötelezett, és ugyanakkor gyakorlatias, olyan, aki a valóság talaján él. Mert a hívők nem lettek kivonva a mindennapok nehézségeiből, hanem Isten segítségével felülkerekedhetünk rajtuk. Battistelli olyan témákról énekel, melyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, s emiatt jólesik hallani róluk egy pozitív üzenetet. Emiatt lett népszerű a következő dal is.

This is The Stuff (Ezek a cuccok)

Ám ez a nagyszerű énekesnő nemcsak a színpadokon teljesít kiválóan, hanem az életben is. Harminchat évesen már öt gyermek édesanyja, ami az aktív  művészek között ritkaság, de ettől függetlenül is nagy dolog. Az anyák az élet hősei, akiket nagyon becsülnünk kell. Bátrak és kitartóak a mindennapok teendői, próbái és kihívásai között. Talán ezért is volt testhezálló számára zenét írni egy olyan filmhez, ami a világ egyik legbátrabb lányáról szól. Bethany Hamilton tehetséges szörfversenyzőnek indult, amikor 13 éves korában egy cápa leharapta a bal karját. Csodával határos módon életben maradt, és egészen fantasztikus bátorsággal tovább folytatta a versenyzést, sőt később bajnokságot is nyert, férjhez ment, és van három gyermekük.

It’s Your Life (Ez a te életed)

Ez a te életed – mondhatnánk Francescának is, és ez tényleg az övé. Ahhoz közel kell élni a mindennapokban Jézushoz, hogy valaki ennyi mindent vállaljon, ennyit teljesítsen, s mindezt egy alapvetően pozitív lelkülettel. Aki pedig sok időt tölt Istennel, és őt bevonva éli a hétköznapjait, az sokszor átéli az ő törődését, odafigyelését. Francesca nemrég azt nyilatkozta, hogy ez az időszak nem kímélt senkit, de annál erősebben kell kapaszkodnunk Istenbe, aki képes megtartani bennünket. A végkövetkeztetése pedig független a mindenkori helyzetünktől, és erről szól mostani éneke is.

God Is Good (Isten jó)

És ebben a mondatban el lehet rejtőzni, ez megoldás mindenre, és kitart egészen életünk végéig: Isten jó.

Forrás: CCM Magazine