Ismerős a felállás, amit már a Hillsongnál, a Gateway és az Elevation dicsőítő csapatainál is megszoktunk. Tele van a színpad zenészekkel és énekesekkel, akik önfeledten imádják az Urat, illetve vidáman dicsőítik őt. Észak-Kalifornia egyik legszínesebb gyülekezete az övék, ahová mindenfelől érkeznek az odajárók. Emiatt a sokféleség miatt itt tágabb tere van a zenei kreativitásnak a dicsőítő énekek írásakor.

Dalaik a közösség történetének egy-egy mozzanatát örökítik meg, így énekeket írnak az átéléseikről, majd átéléssel eléneklik azokat. A remény kiemelt téma a gyülekezetben, mert fontos, hogy úgy lássák a jövőt, mint ami nagyon sok lehetőséget tartogat. Mert ne arra koncentráljunk, ami már mögöttünk van, hanem arra, amit Isten készít majd számunkra a jövőben. A legszebb időszak még ezután jöhet. Ezzel a reményteli hozzáállással biztatják a közösségen belülieket, és azokat is, akikkel ezután kerülnek majd kapcsolatba. Itt szívesen fogadnak bárkit, függetlenül attól, hogy épp milyen helyzetben van. A dalaik üzenete szól az érdeklődőknek, de azoknak is, akik már régóta Jézus tanítványai. 

Beindítottak egy dicsőítő iskolát, ahová a világ minden részéről érkeznek a tanulni vágyók. Itt az a cél, hogy a sok tehetséges zenész eljusson oda, hogy hatással tudjon lenni a környezetére. Ezzel együtt a Thrive tagjai a közösségi dicsőítést tartják a legfontosabb tevékenységüknak, s vigyázniuk kell, hogy jusson mindenre idő és energia. 

A Bayside gyülekezet vezetői azon vannak, hogy ki-ki adja tovább azt, amit már megtanult, és ez igaz a dicsőítő csapatra is. A csapat 2014-ben alakult, és nekiláttak új énekeket írni. A korábbi, gyengébb dalokat fokozatosan kivezették, és helyettük jöttek az újak, és így egyre színvonalasabb lett a dicsőítés. Az új énekek más gyülekezeteknek is áldást jelentenek, mivel átvehetik, és énekelhetik azokat.

Egyik vezetőjük, Corbin Philips például gyerekként került a gyülekezetbe, ahol buzdították, hogy találja meg azt a területet, ahol a közösség hasznára tudna lenni. Ugyan ekkor már írt dalokat, de néhány évig még technikus volt, majd azután lett énekes. Hallatlanul jó érzés a számára, amikor látja, hogy egy általa írt ének áldást jelent valakinek. Ezt tartja az elhivatásának, benne van sokezer órája, és szereti látni, hogy milyen hatással van az imádat a résztvevőkre. A gyülekezet nyolc nagy előadóteremben jön össze, és eleinte ők láttak el szinte minden szolgálatot, de mostanra már kineveltek egy-egy férfi illetve női vezetőt az összes helyre. 

Vasárnap este aztán mindnyájan összegyűlnek egy dicsőítő estére, amelynek nagyon különleges a hangulata. Sok egyetemista jön el, akik vágynak egy jó kis dicsőítésre. Ez egy olyan hely, ahol a dicsőítők új megoldásokat kisérletezhetnek, próbálhatnak ki. Ide más közösségek dicsőítő vezetői is eljönnek, és aztán magukkal viszik az itt tapasztaltakat. A mostani új énekek közül több is arról szól, hogy amikor kapunk egy ígéretet, akkor eltarthat egy ideig, amíg az megvalósul. Elindulsz, de még útközben vagy, lehetsz akár lenn egy völgyben is, de ki kell tartanod, egészen a célig. Egy valaminek viszont minden helyzetben át kell hatnia bennünket – akár nehéz a helyzetünk, akár könnyebb -, és ez a Jézus iránti szeretet. Mert ő segít átjutni mindenen, végig az egész életen.

Forrás: CCM Magazine