Akárhonnan nézzük, elég rendkívüli a történetük az Out Of The Dust (Kelj fel a porból) tagjainak. Chris és Steph 2006-ban összeházasodott, négy év múlva elváltak, majd miután Chris megtért, újraházasodtak, és azóta közösen zenélnek. Nashville-ben élnek, ahova rengetegen azért költöznek, hogy egyengessék a zenei karrierjüket, ők pedig idevalósiak. 2015-ben adták ki első albumukat, és azóta látják, hogy Isten egyengeti az útjukat, s hogy az ő történetük milyen reményt jelent másoknak.

Mintha egy mágnes lenne az, ami velük történt, mert csak úgy vonzzák a szétesett sorsú, bajba jutott embereket. Szívszorító történeteket hallhatnak, de annál nagyobb öröm, amikor valaki elindul a helyreállás útján, és – a nehéz részeket is bevállalva – újra értelmét látja az életének. A koncertjeiken és beszélgetések során is rengetegszer elmondják egyedi történetüket, de mégsem untak bele, mert nagyon sokféle szempontból meg lehet közelíteni azt.

All That I’am Made For (Erre lettem megalkotva)

“Imádkozunk azért, hogy amin átmentünk, az mindig friss maradjon, még ott is, ahol már jártunk korábban.”

Sokféle kapcsolat romolhat meg, legyen az szülők-gyerekek vagy barátok közötti. Az énekeik arról szólnak, hogy Isten képes megváltoztani a szíveinket, és helyre tudja állítani azt, ami elromlott. Ez akkor is igaz, hogyha bekeményít valaki, a helyzet pedig reménytelennek tűnik. Amikor elromlik egy kapcsolat, akkor annak különböző fázisai vannak. Van egy daluk, mely nagyon érzékletesen mutatja, hogy milyen volt az, amikor Steph a válás után egyedül maradt, és ezzel sokan tudtak azonosulni. Chris pedig leírta a hitre jutását, és a feleségéhez való visszatalálását.

“Csak olyan éneket jelentetünk meg, ami a saját élményeinkből, átéléseimből született, de van egy szélesebb, többeket érintő jelentése is.”

Chris megérti azokat, akik küszködnek a hitükkel, csak arra kéri őket, hogy legyenek őszinték önmagukhoz. A kételkedés nem baj, csak ne áltassuk magunkat, hogy rendben van minden. Amúgy a hívők házasságának mintául kellene szolgálnia abból a szempontból, hogy Jézushoz hasonlóan nem a saját érdeküket nézik, hanem a másikét. És ezt hosszú távon, ahogy egy férfi vésette a gyűrűje belsejébe a feleségéről: „most jobban, mint valaha”. 

You Pursue (Te jössz utánam)

Forrás: CrossRhythms Magazine