Blessing Offor a nevében hordozza az áldást, a zenéje pedig közvetíti azt. Pedig átkozhatná is a sorsát. Nigériában született, megvakult az egyik szemére, s szülei átvitték Amerikába, hogy jobb orvosi ellátásban lehessen része. Pár év múlva egy balesetben teljesen megvakult, de az életkedve a zene felé vitte, ahol kiteljesedhetett. Gitáros, zongorista, zeneszerző, énekes, aki tudja, milyen nehéz helyzetben lenni. És pont azok, akik sok bajon mentek át, képesek másokat a legerőteljesebben vigasztalni. Sorsuk hatásossá teszi szavaikat, mert ha ők átjutottak, akkor van remény másoknak is. 

Emiatt is annyira erős a Brighter Days (Szebb napok) dala:

Lesznek még szebb napjaid, s a szeretet képes megtalálni itt a fájdalomban is – énekli.  Tudom, hogy most levegőt is alig tudsz venni a sötétségben, mert soha nem mentél még át ilyen időszakon, de tudom, jönnek még szebb napok is – tudatja velünk. Egyszerre megértő és biztató, és ez az, ami kell egy mélyponton levő embernek, aki bajban vagy gyászban szenved. 

Mert a magányon, veszteségen mindnyájan átmegyünk, és ilyenkor minden szó, minden ima, minden törődés kiemelten fontos, mert összetörik valami belül, és csak vánszorogni tudunk. Aztán felerősödünk, de amikor még friss a seb, akkor sokszorosan kell az odafigyelés.

Vígasztalás Istentől, és vígasztalás a körülöttünk levőktől is. 

Hasonlóan bátorító a Won’t Be Long Now (Már nem tart sokáig) dala is. Csak tarts ki, csak tarts ki – üzeni hallgatóinak. 

Azt mondja, hogy az élet valahol középen van a „Nem lehet igaz, ami történik velem” és a „Most jól sikerült” között.

Hogy pedig van öröm is a bánat után, azt jól illusztrálja a duett, ahol TobyMac a társa, és Isten jóságáról énekelnek.  

The Goodness (A jóságod)

Kettőjük pozitív hozzáállása az élethez ékesen bizonyítja Isten helyreállító munkáját. Blessing a látását, TobyMac a 21 éves fiát veszítette el, és tényleg csoda, hogy nem panaszkodnak, hanem élik, és megélik az élet lehetőségeit.

Ezt jó mindnyájunknak megtanulni, hogy akármilyen sötét is van, megjelenik a Hajnalcsillag, a Vénusz bolygó, ami jelzi, hogy nemsokára felkel a nap. És lehet, hogy sötétnek látszik az ég fölöttünk, vagy akár az emberiség fölött is, de a Hajnalcsillag mindig feltűnik, s közeledünk ama pillanat felé, amikor megjelenik a Nap, és minden sötétség el fog tűnni. Addig pedig tesszük a dolgunkat. Hűségesen, a legjobb ügyet szolgálva.