Miután meghallgatod Austint, megnézed a Spotify hallgatási toplistáját, és azt mondod, hogy ennek az előadónak simán köztük lenne a helye. Ha arrafelé vette volna az irányt, és az ott menő témákat választotta volna, akkor ki tudja, milyen magasságokban lenne. Ahogy egy magyar popsztár elmondta, hogy mik a tömegek által kedvelt kulcsszavak, amire mozdulnak, és ha sikeres akarsz lenni, akkor azokról kell énekelned. Mennyire manipulálhatóak vagyunk! A témához illusztrációként hallgassuk is meg a talán legdinamikusabb dalát.

Freedom hymn (A Szabadság himnusza)

Egy tehetségkutatón lett ismert, és egy ilyen után mindig kérdés, hogy merre vezet egy hívő énekes útja. A kulcskérdés az, hogy az ismertséget hogyan kezeli egy addig alig ismert művész. Számít, hogy milliók tudnak róla, vagy sem. Aki eleve úgy indít, hogy ő a Királyok Királyát szolgálja, és abban a megtiszteltetésben részesülhet, hogy az Urak Urának énekelhet, azt nem változtatja meg a reflektorfény, s hogy többször írják le a nevét a médiumok. Az csak megköszöni a lehetőséget, hogy több embernek leadhatja a jelzést Isten Országáról. Aki viszont odavan magától, abban kárt tehet a hirtelen jött ismertség.

Austrin French

Az alázat a kulcs, meg hogy Jézus a fontosabb, vagy a saját egója. Valahogy bennünk van a rejtett vágy, hogy lehessünk valakik, s ha ez megtörténik, akkor könnyű bemenni ebbe a zsákutcába. Az viszont egy lejtő is, mert sok-sok Ige tudatja, hogy mi lesz a felfuvalkodottak, illetve az alázatosak pályája. Austin annyira közvetlenül Jézushoz kötődik, hogy – énekeljen akárhol is – ez átsüt az előadásán.

Egy kettős életet élő vallásos családban nőtt fel, amelyik kifelé azt mutatta, hogy rendben van minden, de belül nagyon nem volt úgy. Erőszak és képmutatás, melyek miatt kezdett elfordulni az Úrtól, ám egy táborban Isten jelzett neki, hogy ne őt hibáztassa azért, mert valakinek széttörik az élete. Attól kezdve a szétesett életűeken próbál segíteni, mert azt élte át maga is. Emiatt tudja annyira pontosan leírni, hogy milyen érzés gyerekként úgy hazamenni, hogy nem tudod, milyen borzalom vár majd rád, s hogy te nem tudod megváltoztatni magadat, de Jézus igen.

Jesus Can (Jézus képes rá)

Azt mondják, mindig arról tudsz a leghatásosabban beszélni, ami téged is érintett, ami a te életedben is előfordult, amit neked kellett megharcolni. Austinék szerettek volna örökbe fogadni egy kisfiút, de a folyamat nagyon elhúzódott. Amikor azt gondolták, hogy már révbe érnek, akkor közölték velük, hogy lekerültek még a várólistáról is, és csak zokogni tudtak. Rájött, hogy férjként sem muszáj mindent megoldania, mert nem is tud, s hogy mindig szüksége lesz Isten segítségére. Aztán mikor hozzájuk került a kicsi, akkor két hónap múlva úton volt az első, s utána nemsokára a második saját gyermek is. Ott állt fiatal apaként három gyerekkel, kik közül a legidősebb sem volt még ötéves, és totálisan kimerült. Ekkor írta a Máté 11,28 (Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.) alapján a Rest For Your Soul (Megnyugszik a lelked) dalt. Mint mondja, nemcsak megírta az éneket, hanem át is élte az igét, amikor Jézus megtette, amit ígért: nyugalmat adott neki.

Rest For Your Soul (Megnyugszik a lelked)

Austin French, egy művész, aki hiteles és olyan frissítő hatású. Csak jó dallamú számokat ír, olyanokat, melyeknek szövegei a valós életet fogalmazzák meg. Sokféle megtört élethelyzet van, s ő ezeknek a megszólaltatója, az ebben érintetteknek a vígasztalója. Annyit tud, hogy van megoldás, aminek neve is van: Jézus.