Sétálsz Debrecen főutcáján, és leülsz egy padra, hogy megedd a szendvicsedet. Ott ül egy idős bácsi – semmi különös. Szóba elegyedtek, és kiderül, hogy feltaláló, akinek műszaki újdonságait az összes kontinensen használják, több iparágban is. Emellett kedvenc témája a történelem, és pillanatok alatt olyanokat összefüggéseket mond neked, hogy csak leesik az állad. Elmennél mellette az utcán. Csak egy idős férfi. Most, hogy megismerted, tudod, mennyi kincset hordoz.

Hasonló érzésünk lehet Corey Voss neve hallatán is. Párezres megtekintések. Aztán “leülsz mellé a padra”, és mindjárt megváltozik a véleményed. A költészetnek nem az a lényege, hogy új szavakat találjon ki, hanem, hogy a meglevőkből alkosson valami nagyon találót, szépet és a lelkedet gyönyörködtetőt. Ilyen Voss dala, a Beautiful Things (Szépséges dolgok) is.

Olyan sorokkal, mint:

Mindig a segítségemre sietsz; Te nem adod fel velem kapcsolatban, így én sem adom fel;
Hiszem, hogy szépséges dolgok várnak rám; Te fordítod át a telemet tavasszá;
Nincs olyan időszak, amit meg ne tudnál változtatni és több más ilyen.

Persze, ismerjük ezeket, de ha egy énekben ilyen sokszor hallunk Isten hűségéről, megbízhatóságáról és gondoskodásáról, akkor az igen jólesik a mindennapi életben oly sokszor elfáradó lelkünknek.

Ahhoz, hogy a lelkünk jobb állapotba kerüljön, el kell engednünk a múltat, mert az elrontja a jelenünket, és ha úgy marad, a jövőnket is. Voltak tévedéseink, hibáink, mulasztásaink – de kinek nem? Ha ezeké maradna a végszó, akkor állandóan rosszkedvűek lennénk. Ám Isten a teljeskörű megbocsátás, az újrakezdés, a bizalom forrása, és ez éltet bennünket. Corey most a dicsőítő csoporttal adja elő ezt a dalt, aminek hallgatása “megmentett engem” – írja egy kommentelő. Engedd el, engedd ki, engedd át – magyarul is tudjuk, mit kell ilyenkor tennünk.

Let It All Go

Mindenki ismeri az Oh Happy Day dalt, ha máshonnan nem, akkor az Apácashow filmből. “When Jesus washed my sins away” (Amikor Jézus eltörölte a bűneimet). Ez az, aminek mindig lehet örülni. Mert ez a legnagyobb dolog. Voss is ennek örül a legjobban, és együtt örülnek vele énekes társai is. Ez az öröm ragályos. Ne a problémák hassanak, hanem ez. Mert a gondok jönnek és mennek, de a Megváltás mindig velünk marad.

I Got Saved (Meg lettem váltva)

Mostantól kezdve pedig, ha leülünk egy idős bácsi mellé, köszöntsük tisztelettel.