Mindannyiunknak van valamilyen küldetése, ami csak ránk jellemző. Ezt kell a lehető legjobban beazonosítani, és fejleszteni, amikor csak tudjunk. Ez természetesen következik a személyiségünkből, és benne van az életutunk is. 

Rachael Nemiroff a küszködőknek írja a dalait, azoknak, akik egyedül érzik magukat, akik jelentéktelennek tűnnek a saját szemükben. Akikkel rossz dolgok történtek, és emiatt sebeket kaptak. Az mindenkit megvisel, ha elválnak a szülei. Olyan sebezhetőség és nehezen artikulálható fájdalom érkezik egy gyermek lelkébe, amelyet akár élete végéig megérez.

Rachael elkezdte énekekben megfogalmazni azokat, amiket átélt, és mások történeteit, amiket hallott. Istenről és a természetről is nagyon szeret gondolkodni.

Ha tudjuk, hogy nem véletlenül lettünk azok, akik vagyunk, akkor Istennek ez az elfogadása egy olyan igenlést mond az életünkre, amitől sokkal könnyebb megélni a hétköznapokat. Erről szól ez az ének is a Beautifully and Wonderfully Made (Szépen és gyönyörűen lettél megalkotva) 

Tudatja veled, hogy semmi sem véletlen veled kapcsolatban, nem történt hiba, ilyennek szerettek volna, így vagy jó, minden porcikád.

Rachael nemrégen épphogy kikerült egy bántalmazó kapcsolatból, amikor komoly gondok jelentkeztek a családjában. Emiatt depressziós lett, és mindenféle negatív érzelemmel küszködött. Barátai észlelték, hogy bajban van, melléálltak, és folyamatosan segítették mindaddig, míg egyenesbe nem jött. Erről az időszakról szól a Secrets (Titkok) című éneke. Mert mindannyiunknak vannak titkaink, melyeket nehéz másokkal megosztani. Amikor sebezhetőnek érezzük magunkat, akkor nehéz erről beszélni. Amikor viszont sikerül, és a társaink segítségével lekerül rólunk a teher, nagyon jó érzés visszaérkezni a közösségbe. 

Különböző hatások viselhetnek bennünket, de a Menny szemszögéből nincs reménytelen eset. 

A lelki egészség mindig is nagyon érdekelte, mivel Rachael maga is átélte, hogy mennyire fontos ez. Azt szeretné, hogy egyikünk se maradjon egyedül a gondjaival, legyen kihez fordulnia, és biztat, hogy tegyük is meg, amikor nehéz időszakon megyünk keresztül.

Mert a segítség már úton van, mint ahogy az S.O.S című dalában énekli: 

Az élet folyamatos átalakulásokon át vezet, de ne maradj egyedül, kérj segítséget a környezetedben levőktől. Istenre pedig minden pillanatban számíthatsz.

Forrás: CCM Magazine