Azok, akik Krisztus követői, a szabadságnak egy különös formáját ünneplik, azt a szabadságot, amely Jézus végső áldozatával jár az üdvösségünkért. Ezzel együtt jár a Vele való járás, amely segít minket az élet kihívásaiban és győzelmeiben is. Számos előadó készített dalt a Krisztusban való szabadságról, a káros életviteltől való megszabadulás öröméről és még sok hasonlóról. Nézzünk most néhány dalt a témában!

Free Indeed (You Said I Am) – Israel Houghton

Israel Houghton nagyon jól tudja, hogyan kell olyan himnuszokat írni, amelyek rezonálnak. A “Free Indeed (You Said I Am)” is egy ilyen. A dalszöveg emlékeztet bennünket arra, hogy a szabadságunkat Krisztus nyerte és hirdette. “Akit a Fiú szabaddá tesz, az valóban szabad/akit a Fiú szabaddá tesz, az valóban szabad, igen!/Már megnyerted a győzelmet/Már mindent megnyertél nekem.”

“Free Indeed (You Said I Am)” – Israel Houghton

Láncom lehullt – Budapestifi Worship

“Láncom lehullt, szabad vagyok, mert az Úr veszni, elnem hagyott. Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen.” – énekli a Budapestifi Worship Chris Tomlin gyönyörű dalát. Az ének nagyszerű módon fejezi ki azt a belső békét, amit az ember akkor érez, amikor Isten végtelen irgalmának köszönhetően minden rabságból, megkötözöttségből megszabadul.

Láncom lehullt – BUDAPESTIFI WORSHIP

I Am Free – Newsboys

“Szabad vagyok, hogy fussak/szabad vagyok, hogy táncoljak/szabad vagyok, hogy Neked éljek/szabad vagyok.” Ez a dal remek hangulatba hoz, és emlékeztet az Istennel való kapcsolatból fakadó örömre. Az Ő erejéről beszél, és arról, hogy csodák történhetnek ha Vele járunk. Sok előadó feldolgozta már ezt a dalt, többek között Israel Hougton New Breedje is. A Newsboys interpretációja csodálatos, Peter Furler vagány ausztrál akcentusával és a zenészek gitárjátékával megkoronázva. Ez egy szórakoztató dal arról, hogy Krisztusban szabadok vagyunk.

“I Am Free” – Newsboys

Set Me Free (feat. YK Osiris) – Lecrae

Lecrae Restoration című albuma és a hozzá tartozó könyv teljes egészében a rapper szabadulását hirdeti, bemutatva a sötétből fényre jutását és a Krisztussal való megújult kapcsolatát. A “Set Me Free” című dalában Lecrae arról beszél, hogy szabadok lehetünk az emberek véleményétől és olyan más dolgoktól, amelyek visszatartanak bennünket. Bizonyságot tesz arról, hogy Isten levette a béklyóit és elmondja, hogy nem hajlandó visszatérni az utcára, amely annyira pusztító volt számára.

Set Me Free (feat. YK Osiris) – Lecrae

Chains Hit the Ground – Leeland

“Emlékszem a szögekre, amiket értem vettél / Amikor meghaltál szégyenemért és vétkemért / Jézus, te szabaddá tettél engem.” A Leeland “Chains Hit the Ground” című dala csodálatos példája a terhektől való szabadulásnak, melyeket Krisztus hordott el helyettünk a kereszten, hogy nekünk ne kelljen szenvednünk. Ez a dal az újonnan megtalált szabadságot és az új kezdetet jelképezi.

Chains Hit the Ground – Leeland

Shackles (Praise You) – Mary Mary

Egy CCM/Gospel dallista a szabadságról nem teljes a klasszikus “Shackles (Praise You)” nélkül. Ez a dal kolosszális sláger volt, ami mindenhol visszhangra talált a rajongók körében. Vedd le a bilincseket a lábamról, hogy táncolhassak/Én csak dicsőíteni akarlak!/Én csak dicsőíteni akarlak!/Én csak dicsőíteni akarlak!/Megtörted a láncokat így felemelhetem kezeimet.” Hallgasd ezt a dalt, és gondolj a szabadságra, amit Jézus hoz, és táncolj úgy, mintha senki sem figyelne!

Shackles (Praise You) – Mary Mary

Freedom is Here – Hillsong United

“Minden életre kel az életünkben, ahogy felemelünk Téged magasabbra/Let Your freedom rise in our lives as we lift You higher.” Nagy hatású, energikus dicsőítő dal a Hillsong United-től, amely remekül alkalmas ifjúsági istentiszteletekre és dicsőítésre. Jól illeszkedik a szabadságról szóló dalok közé.

Freedom is Here – Hillsong United

SzabadON – Első Lépés

“Nem húz mélység, nem rémít magasság /Mert bennem él az örök szabadság!”. Pörgős ütemek, fülbemászó refrén, mély mondanivaló – ez a Szabadság, a Csillagpont idei témadala. A találkozó témájához igazodva a debreceni Első Lépés zenekar, vagyis a CSP Band írta meg a fesztivál slágerét. A küzdelmek és örömök mélységéről és magasságáról, valamint a megváltó szabadságról szóló szöveghez klip is készült. A videó a Csillagpont helyszíneit is bemutatja, a fesztiválnak otthon adó Debreceni Egyetem campusán.

Első Lépés – SzabadON

Forrás: NRT, Ez aza nap!