Ez a téma pedig nem más, mint egy szerettünknek az elvesztése, és annak a feldolgozása. A járvány csak felerősítette és jobban kiemelte, de ez az élet természetes rendje, hogy egyszer véget ér. És bármennyire is tudjuk mi hívők, hogy majd egyszer találkozni fogunk, és az örökké fog tartani, a sok összekötő szál eltépődése komoly fájdalmat okoz. Nézzük meg Anne dalát, mert van benne egy különleges párhuzamosság, ami egyedivé teszi.

My Jesus (Az én Jézusom)

Anne elmondta, hogy egy este otthon voltak, amikor jött a hír, hogy a bátyja balesetben meghalt.

A hirtelen jött megdöbbenés és gyász napjaiban megkérdezte tőle az Úr, hogy ezek után is bízik-e benne. Ő pedig azt válaszolta, hogy igen. Bár nem hitte volna, hogy képes lesz rá, de énekelt a temetésen, és azóta még inkább megerősödött benne, hogy a dicsőítés az életútja. A dal szövege nagyon erős, és mellette költői is. Az mindig különleges egy énekben, amikor az örökkévaló érvényű megváltást és a mindennapok nehézségeit ötvözni tudja a zeneszerző. “Túl vagy a kimerültség határán, túl sok terhet cipelsz, rossz irányba fordultál, széttört álmok, eltékozolt évek” – kit nem érintenek ezek? De: “Az készít utat, ahol most nincs, akinek a sírja üres, mert kijött onnan, akinek erős a szeretete, és ingyenes a kegyelme, hadd mutassam be, hogy ilyen az én Jézusom”.

Isten országában a végszó mindig pozitív – és ez a tragédiák után is így van. Persze a fájdalom az valós, a gyászmunkát el kell végezni, és ami benn összegyűlik, annak ki kell jönnie, és ez évekig is eltarthat. Ilyenkor éljük át, hogy milyen erősen tart bennünket Isten, amikor annyira lesújtottak és tehetetlenek vagyunk. Ahogy Prazsák Laci is énekelte a Reménység Estén:

Nincs olyan fájdalom, gond

Amúgy mindig Ő hordoz bennünket, csak amikor jó állapotban vagyunk, akkor ez nem nyilvánvaló. Emiatt sem szabad a mindenkori érzéseinktől, helyzetünktől függővé tenni a bizalmunkat, mert ezek változhatnak. De Isten mindig ugyanaz, mindig szeretni fog, mert ő ilyen, mert rá mindig lehet számítani. Ezért maradjunk közel hozzá, akármilyen probléma is merül fel, akármennyire magunk alatt vagyunk is. Ezt üzeni a jól ismert Casting Crowns dal is.

Praise You In The Storm (Dicsőítlek a nagy viharban is)

Mindig, minden helyzetben tud segíteni, hiszen velünk van minden nap a világ végezetéig. A világ Ura.

Forrás: CCM Magazine