Az apja vándorprédikátor volt, és mentek egyik hívő rendezvényről a másikra. Ám mást látott otthon, mint amit a pódiumon hallott, és fellázadt Isten ellen. Az az Isten nem kellett neki, és Jézusnak még a nevét sem volt érdemes kimondani előtte. Persze jöttek a drogok, a kokain, majd hat évig a meth.

Ebben az időszakban egyszer találkozott valakivel, aki elmondta neki, hogy autóvezetés közben Isten késztetést adott neki, hogy Stephen-ért imádkozzon. Félreállt, és zokogni kezdett, amíg érte könyörgött. Ez a jelzés sem hatotta meg, és ekkor már nemcsak drogfüggő, hanem terjesztő is volt. Egy este aztán épp elaludni készült, mellette a szerek, mások is voltak ott, amikor hirtelen Isten jelenlétébe került. Nem volt prédikáció, nem szólt halk zene – maga Isten vette őt körül. Közölte vele, hogy terve van az életével, és hogy ő egy valóságos személy. Közvetlenül neki mondta, hogy szereti őt. Stephen – és bármelyikünk – sokszor hallhatta ezt, de – mint mondta – , amikor Ő személyesen mondja ezt neked, akkor azt örökre megjegyzed. Stephen mondta Istennek, hogy neki nincs ereje megváltozni, de Isten jelezte, hogy majd ő fogja megváltoztatni.

Ide illik egy éneke, melyben Jason Clayborn a másik énekes.

Azóta pedig nagyon sok helyen elmondja, hogy Isten egy személy, aki szeret bennünket egyen-egyenként, jót akar nekünk, s ezért érdemes rábízni magunkat.

A következő dal pedig abba a világba vezet bennünket, ahol az egyes énekeknek önálló történük van. Megfogan, megszületik, majd hatni kezd. Sok-sok ilyen történetet ismerünk, és magunk is emlékszünk azokra a pillanatokra, amikor egy ének adott, megmozdított, feloldott bennünk valamit. Ez az ének úgy született, hogy egyik zenésztársa később érkezett meg a lemezfelvételkor. Elmondta, hogy azért késett, mert imádkozott egy háromgyermekes hölgyért, aki negyedik stádiumos rákkal küzdött. Elmondta, hogy úgy imádkozott, hogy: God Be Yourself (Istenem, legyél az, aki vagy). Stephen egyből lecsapott erre a kifejezésre, hogy ebből lesz majd egy dal. Amikor feljátszották az éneket, elküldték a rákos nőnek, és nemsokára elmúlt a legveszélyesebb rákja, és csak egy kevés maradt vissza.

Tudjuk, hogy Isten jó, gyógyítani, egyenesbe hozni akar. Nem kell kitalálni, hogy milyen legyen. Elég, ha úgy lép a színre, mint amilyennek ismerjük, hogy olyan.

Egy életút, amelyik csalódottságában elfelé futott Istentől, ám amikor találkozott vele, akkor annak a szeretetnek ő sem tudott ellenállni.

Forrás: CCM Magazine.