Vannak együttesek, ahol nem tudjuk eldönteni, hogy a zenéjük a jobb, vagy a szövegeik az ütősebbek. Lássuk indításként az I’ll Think About You (Gondolok rád) dalt, mely a Shack (Viskó) könyv filmváltozatában hallható. A Viskó – írója megfogalmazása szerint – az a hely, ahol a fájdalmaink és a sérüléseink vannak, és keresve sem lehetett jobb együttest találni ennek zenei kifejezésére, mint őket.

“Ha nem tudom, mit énekeljek, akkor rólad énekelek… ha nincs mire gondolnom, akkor rád gondolok.” – fogalmaz a dal, mely vígaszt nyújthat mindazoknak, akik valaha is elvesztették szerettüket.

A Messenger mindig mélyet merít, és ezt így fejezik ki a Come What May (Bármi történjen is) énekükben: “Néha a bánat vezet a békességre, s néha a szív fájdalma az az ajándék, melyre szükségem van. Ám Te hűséges vagy minden helyzetben… ha szárnyalok vagy ha magam alatt vagyok, a hegytetőkön vagy lenn a völgyben, Te vagy a kősziklám, s így mindig van remény. Ott pihenek Jézus karjaiban, történjen bármi is.”

Amikor bezárta őket is a vírus, akkor megírták az ezt a dalt is tartalmazó albumot, s erre az időszakra így emlékszik vissza Darren Mulligan, a csapat vezetője: “Mint a legtöbb művészt, minket is megviselt, hogy nem koncertezhettünk. Ezért azt tettük, amit ilyenkor minden valamirevaló zeneszerző tesz. Összeszedtük mindazt, ami bennünk mozgott, hoztuk az ötleteinket, s próbáltunk értelmesen létezni ebben az új világban. Küzdöttünk a kétségekkel, újrafogalmaztuk az Istennel való kapcsolatunkat, hogy hiteles maradjon, és még szépséget is találtunk ebben a ránk kényszerített bezártságban. Azt tettük, amit eddig is, az igazságot fogalmaztuk meg, és nem foglalkoztunk azzal, hogy a világ mit gondol majd erről. Ez a lemez Jézus egy követőjének a lelkét szólaltatja meg, egy olyan időszakban, ami egyszerre a legborzasztóbb és a legfelemelőbb is tud lenni, s amire nem volt még példa a modern történelemben. Amink volt, mindent beletettünk ebbe a lemezbe. Így született meg a Wholehearted (Teljes szívünkből).”

We Are Messengers
We Are Messengers

Nem véletlen, hogy az ennyire a szívünkhöz szóló együttest közel 190 millió fizetett letöltés fémjelez, s akiket idáig mintegy 2 millió ember hallgatott élőben.

Istent az érdekli, ami belül van egy emberben, és Ő az, akinek mindent elmondhatunk, úgy, ahogy van – őszintén, akár fájdalmakkal tele. Ám Ő nemcsak meghallgat, hanem módjában áll segíteni is. Bárkit és bármit képes mozgósítani, hogy egyenesbe hozzon bennünket. Ezt pedig minél többször átéljük, annál jobban bízhatunk benne. A Maybe It’s Ok (Jól van ez így) is erről szól, hogy lehetünk így is, de lehetünk úgy is, mint ahogy az életben is így van.

“Ha nem tudjuk milyen összetörtnek lenni, akkor hogyan értékeljük, ha rendbe jövünk. Ha nem tudjuk milyen sebeket vág az elutasítottság, akkor hogyan értékeljük azt, amikor otthonra találunk, és ha nem voltunk koszosak, nem tudjuk milyen tisztának lenni. Rendben van az, ha én nem vagyok rendben, mert már élek Benned, és így a lehetséges legtöbbhöz jutottam hozzá.”

A We Are Messengers nagyon rendben van. Megtalálták az őket leginkább kifejező zenei stílust, és ebbe helyezik el szövegeiket, melyek megértenek, biztatnak, átölelnek, és a megoldást is tudtodra adják. Ilyen üzenethordozókra van ma szükség. Őszinték és hitelesek, akik jó zenével, érzékeny szöveggel mennek oda, ahova a Mester küldi őket.

Forrás: CCM Magazine