Jelenleg a Lakewood Church a legnagyobb önálló közösség az USA-ban, a maga 50 ezer tagjával. Vezetőjük Joel Osteen, aki hallatlanul pozitív, aki állandóan biztat és bátorít. Ha elolvasod egy könyvét, akkor új kedvet és lendületet kaphatsz Jézus követésére. Ami a zenei részét illeti, egy időben ott volt dicsőítésvezető Israel Houghton, aki 2013-ban nálunk is fellépett együttesével az Ez az a nap!-on.

You Are Good (Te jó vagy)

Idén a gyülekezet dicsőítő csapata is kilépett a szélesebb nyilvánosság elé. Ahol ennyire életigenlő a hozzáállás, ott természetes, hogy minőségi énekek is születnek. Ez a kettő az egyháztörténelem során már sokszor járt kéz a kézben, mert az Élet megkívánja, hogy énekeljünk is róla. Vendégeket is hívtak, s elsőnek jöjjön Kim Walker-Smith, akit jól ismerünk, az In The Name (Az Ő nevében) énekben.

Megagyülekezetnek egyébként az számít, ahol legalább kétezren vannak, így a Lakewood igencsak az. Az ilyen közösségek már hatással vannak a körülöttük levő társadalomra is, mert hatásuk nagyon sok helyen jelenik meg. Dallasban például egy nagy gyülekezetnek a lelkésze életmentő beavatkozáson esett át, ahol vért is kapott. Ennek nyomán meghirdettek egy véradást a közösségben, és soha annyi vért nem adtak addig ebben az óriási városban, mint akkor ők. Van olyan megagyülekezet, ahova például 400 mozgássérült embertársukat segítik el minden vasárnap. Ezek a nagy létszámú gyülekezetek méretüknél fogva sok embert és nagyobb összeget tudnak mozgósítani adott helyzetben, és ezáltal koncentrált hatással tudnak lenni, mondjuk egy olyan klub fenntartásában, ahol a környékbeli fiatalok értelmesen tudnak időt tölteni. A következő ének vendége a nagyszerű Tauren Wells.

You Are My Life (Te vagy az életem)

Itt is hallhatjuk azt, aminek évtizedek óta fültanúi vagyunk, hogy elképesztő hangú énekesek vannak a keresztény gyülekezetekben, és egymás után születnek a nagyszerű, dallamos énekek. Ilyenkor gondolhatunk bele, hogy milyen lehet a Mennyben az imádat. Mennyire intenzív és gyönyörű. Mert a dicsőítés olyan, mint annak az asszonynak a drága parfümje, amit Jézus lábára öntött.

Nem az emberek szórakoztatására énekeljük, hanem annak a köszöntéseként, akit a fizikai szemeinkkel ugyan nem látunk, de akiről nagyon is tudjuk, hogy kicsoda, és hogy mi mindent köszönhetünk egyénileg és együtt is neki. Ő mindig kész megáldani bennünket, és erről szól az It’s Happening Now (Épp most történik) ének. Hisszük, hogy bármit megtehet, és bármikor. És van, amikor a majdból most lesz, és annak mindnyájan együtt örülünk, ahogy egy ígéret valósággá válik.

Forrás: CCM Magazine