Szabó Balázs az Ámulatba ejt című dalával erőt szeretne adni minden helyzetben. Jó erre gondolni, különösen az új év kezdetekor, amikor tervezgetjük az előttünk álló időszakot, esetleg megfogadjuk, min változtatnánk szívünk szerint. Mindannyian tudjuk, hogy ezek a diadalmas fogadkozásaink tiszavirág életűek. Mégis lehetséges megtalálnunk a biztos, soha nem változó pontot, amelyhez bármilyen helyzetben visszatérhetünk.

Ámulatba ejt, ahogy meglátom, Szerelmed erősebb mindennél a világon. Értem legyőzted a sírt, megmentettél, Soha nem hagysz el, amíg élek, elkísérsz…” – vallja meg a dal refrénje a hit lényegét.

Szabó Balázs: Ámulatba ejt

– Az elmúlt két évet, ha jellemeznem kellene, leginkább a hullámvasút szót használnám. A 86. zsoltárban fogalmazza ezt meg hasonlóképpen. A szerző – ahogyan magam is ebben a nagyon terhelt, mögöttünk hagyott két évben – olykor őszintén kilép a nyugalmából. Szerintem ez teljesen normális, és rendben van. Mert a körülmények sokszor megnehezítik az ember életét. De Isten szeretete ezekben a vészterhes időkben sem szűnt meg, nem lett gyengébb, nem vesztett az erejéből, sőt – mondta el a vasárnap.hu kérdésére a szerző, aki az Ámulatba ejt című új dalát a 86. zsoltár alapján írta. – Én is hullámvölgyeket élek meg. De amikor mindezt Krisztusra nézve élem meg, észreveszem, hogy ő a mélység közepén is ott van velem, és megmutatja a kiutat.

Valahogy úgy, ahogyan Pál apostol is megfogalmazta ezt: „Amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok”.

A legmélyebb élethelyzeteinkben észrevett „apró csodák”, fényfoszlányok, reménysugarak mind Krisztustól vannak Szabó Balázs szerint. Az énekes a dal felvételének körülményeiről elmondta, hogy azt közösen rögzítették a zenésztársaival, akikkel szoros barátság köti őket össze. Ez a szinte családias közeg különleges erőt kölcsönzött az új év első napján megosztott dalnak.

– Őszintén abban bízom, hogy ez a dalom is számos közösségben, templomban lesz majd a közösségi éneklés része. Remélem, hogy sokan fogják velünk együtt énekelni akár koncerteken, akár útközben az autókban, a lejátszási listákban. Együtt élhetjük át majd a csodát: Krisztusról zenélni, vagy énekelni egyszerűen felemeli az embert a padlóról – mondta Szabó Balázs keresztény dalszerző, előadó.

Forrás: vasárnap.hu

Hozzád kiáltottam, meghallgattál.
A mélység közepén fényt gyújtottál.
Átvezettél az éjen, mint olyan sokszor, régen.
Nem hagytál magamra, ott voltál velem.

Ámulatba ejt, ahogy meglátom, 
Szerelmed erősebb mindennél a világon.
Értem legyőzted a sírt, megmentettél,
Soha nem hagysz el, amíg élek, elkísérsz…

Mindent megtettél, hogy észrevegyem:
Nem engedtél el, kezedben van életem.
Ott is velem jössz, ahol a part szakad,
Ha elfogyna az út, Te szárnyakat adsz

Ámulatba ejt, ahogy meglátom, 
Szerelmed erősebb mindennél a világon.
Értem legyőzted a sírt, megmentettél,
Soha nem hagysz el, amíg élek, elkísérsz…

Fenséged térdre késztet, kegyelmed letaglóz.
Nagyságodhoz égen-földön nincsen hasonló!

Zene: Szabó Balázs
Szöveg: Szabó Balázs
Dob – Kedl Mátyás
Bass – Kozák Balázs
Gitár – Szomor Máté
Vokál – Kedl Ildikó, Szabó Gabi
Billentyű, ének – Szabó Balázs

Hangszerelés – Pető Illés, Szabó Balázs
Keverés, master, video – Pető Illés