Lizzie Morgan a nagyszülei által alapított gyülekezetben nőtt fel, és ott kezdett el énekelni, dicsőíteni. Ők voltak a legnagyobb hatással rá, és tőlük tanulta meg, hogy mindig bízni kell Istenben, az ő soha meg nem változó, örökké tartó szeretetében. 

Ezt mindnyájan tanuljuk, hiszen az emberiség pont a Teremtő iránti bizalmatlanság miatt távolodott el alkotójától, és lett rabja emiatt mindenféle gonosznak. 

Lizzi most is itt vezeti a dicsőítést, de közben 2017-től Lauren Daigle háttérénekeseként is turnézott. Aztán kiderült, hogy a jó hangja mellett, dalszerzői adottsága is van. Matt Maher, Maverick City Music, Seasons Collective, Red Worship – csak néhány név, akiknek írt dalokat, s akikkel énekelt is.

Stefan Cashwell szerzőtársával megalakították a WILDER duót, és több dicsőítő dalt is írtak, amelyek a bensőséges imádatra segítik hallgatóikat.

Az egyik ilyen a The Reason (Ami miatt), melyet a Maverick City dalszerző táborában írtak.

Ebben a közegben mozog a TRIBL’s zenei misszió is. Olyan élő dicsőítéseket szerveznek, ahol a megírt dalokat az egyedi átélések pillanataival éneklik el. Szeretnék, ha ezek az énekek Isten jelenlétének átéléséhez segítenék a résztvevőket. Egy olyan dicsőítő atmoszférára vágynak, ahol még jobban megismerhetjük Isten szívét.

Hasonló szándékkal íródott a Heaven’s Secret (A Menny titkai) is.

Mindez nagyon szép és kerek, ám Lizzie húzott egy merészet: önálló énekesi pályára lépett. 

Kicsivel több smink, és profi klip, de az üzenet ugyanolyan mély: Maybe The Miracle (Talán a csoda)

Amikor a legmélyebben éreztem magam, akkor voltál a legközelebb hozzám – írja, és ilyet csak olyan tud megfogalmazni, aki szorosan kötődik Istenhez. A dal szövege az ő személyes tanúságtétele is, hogy a legkétségbeejtőbb helyzetekben jöhet a csoda. Isten nem feledkezik meg rólunk, nem hagy magunkra. Csak annyit enged meg, amennyivel meg tudunk küzdeni. Ha pedig ragaszkodunk hozzá, akkor – és ez sokak tapasztalata – minden a javunkra válik.

Drukkolni kell azoknak, akik művészi mondanivalójukkal kilépnek a világba. Kísértésekkel teli, rizikós útra vállalkoznak. Imádkoznunk is fontos értük, hogy tiszták és hitelesek maradhassanak ebben a közegben.

Ahogy mondják: az nem baj, ha a csónak a vízen úszik, de az igen, ha a víz úszik a csónakban.

Aki pedig teheti, imádkozzon Kanye West életéért. Egyértelmű, hogy komolyan odaszánta magát Istennek, de aztán megbicsaklott valahol, majd szétment a házassága is. Most pedig egészen alantas, sőt bizarr dolgai vannak. Jöjjön vissza, nyugodjon meg, tisztuljon ki a gondolkodása, és éljen úgy, ahogyan a számára is a legjobb. Ez pedig mindnyájunknak Jézus közelében van.