A lányok például igen kedvesek tudnak lenni egymáshoz, de nagyon bántóan is viselkedhetnek. A Biblia első megállapítása, hogy: nem jó az embernek egyedül. És ez egy kialakulandó személyiségnél még inkább igaz. A fiúk is magára tudnak hagyni valakit, de a lányok valahogy meg is forgatják közben a kést a másikban. Odaadóan barátkoznak, majd hirtelen átpártolnak egy másik barátnőhöz, és nem foglalkoznak a korábbival. Hárman jó barátnők, aztán egyszercsak kettő jobban összetart, és ez – más felállásban – negyedévente váltakozik.

Nézzük meg Leanna Crawford klipjét erről a jelenségről:

Leanna Crawford – Mean Girls

Leanna azt szeretné, ha dalainak szövegei segítenének azoknak, akik hallgatják azokat. Így fogalmaz:

“Van erő a kimondott szavainkban. Vannak szavak, melyek építőleg hatnak a másikra, és vannak olyanok, melyek bántanak és lehúznak. Sajnos, ez utóbbiakból a legtöbben kaptunk, és ezek a szavak valahogy benne maradnak a lelkünkben, függetlenül attól, hogy közben idősebbek lettünk. Ezt az éneket imádságként írtam magamnak, és másoknak is, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy sokkal többet érünk, mint amit mondanak, beszélnek rólunk.”

Leanna egy ötnapos lelki inspirációs írást is ajánl a honlapján. Ebben például Istent az apjához hasonlítja, aki ott volt mellette, amikor kislányként biciklizni tanult, és ha elesett volna, akkor megfogta őt. Aztán pedig bátorította, hogy próbálkozzon újra. Így bízhatunk mi is Istenben, hogy megfog bennünket, mielőtt megütnénk magunkat.

Leanna minden éneke elgondolkodtató, és ha teheti, szeret utazni, és sokat koncertezni, hogy személyesen is találkozhasson az emberekkel. A Fragile Heart (Törékeny szív) című dala egy megzenésített költemény, melyben érzékletes kifejezésekkel írja le, hogy mennyire szét tud esni egy szív, s hogy Isten szeretete milyen gyógyítóan tudja összerakni azt. A dalban Matthew West játszik a zongoránál.

Leanna Crawford – Fragile Heart (Törékeny szív)

Ami kamaszkorban megtörténik, az felnőttként is előfordulhat. Ha nem is bántanak valakit, az illető akkor is magára maradhat, és ezt egy szeretetteli közösségben sem könnyű észrevenni. Odafigyelés kell hozzá, hogy mitől sápadtabb a másiknak a kedve, miért gondterheltebb, miért visszahúzódóbb. Ebben mi, hívők jó példát mutathatunk, mert a Szentlélek tud segíteni, hogy iskolásként vagy felnőttként máshogy viszonyuljunk a környezetünkben levőkhöz. Ha nehezebb esettel van dolgunk, akkor tudunk onnan szeretetet kérni, ahol van bőségesen. Ha pedig valamelyikünk valahol magára marad, akkor van kihez fordulnia, hiszen Jézus megígérte, hogy: veletek leszek minden nap a világ végezetéig. Ő a mi szabadítónk, legyen az magányosság vagy egyéb, és Rich Mullins ezt gyönyörűen foglalta dalba.

My Deliverer is Coming (Jön az én Szabadítóm)

Mert aki egy ideje Jézust követi, az tudja, hogy így igaz: jön az én szabadítóm – nem késik el soha.

Forrás: CCM Magazine