Arra a kérdésre, hogy hívő együttesnek tartják magukat, vagy pedig hívőknek, akik egy együttesben énekelnek, egy frappáns idézettel válaszolnak. – “Egy hívő cipésznek az a dolga, hogy jó minőségű cipőket készítsen.” Ők is így gondolkodnak magukról, hogy legyen magas színvonalú az éneklésük, és mivel a hitük kiemelten fontos a számukra, az átsüt majd valamiképpen a zene által. Itt egyértelmű a témaválasztás, a Húsvét üzenete: 

Amikor lemezszerződést kaptak egy kiadótól, óriási dolog volt a számukra, hiszen ez minden induló együttesnek az álma. Aztán két év múlva a kiadó megvált tőlük, s most már nagyobb távlatból látják az egészet. A lemezszerződés nem egy jutalom, az egy feladat, mely egy zenei projektre szól, arra a konkrét albumra. A csapatot nem törte le a válás, mentek tovább, és mára talán már ismertebbek lettek, mintha a kiadónál maradtak volna. Eljött számukra is az „igazság pillanata”, amikor öszintén meg kellett fogalmazniuk, hogy mit is szeretnének így, hogy nincs már mögöttük egy kiadó.

Épp a Newsboys-zal turnéztak, amikor átgondolták a folytatást. Látták, hogy működik a dolog, van érdeklődés az énekeik, feldolgozásaik iránt, és ekkor a közösségi médiában tudatták a kedvelőikkel, hogy mennek tovább. Már hónapok óta turnéztak, amikor bementek egy stúdióba, elkészítettek egy feldolgozást, ami talán egy hét alatt kétmilliós nézettséget ért el. Ez volt a fordulópont, amikor számukra egyértelmű visszajelzést kaptak a közönségüktől. Készült róluk egy vidám animációs film is, de a lényeg mindenhol a csodaszép harmóniák, amiket garantáltan hallhatunk tőlük. 

Nem gondolják, hogy lenne recept arra, hogy ismert legyél, mint ahogy ők is csak mentek arra, amit a leginkább magukénak éreztek. Ezt tanácsolják mindenkinek, aki keresi a kibontakozás útját, hogy azt a zenét játssza, ami leginkább az övé. Ma már nagyon sok lehetőség van arra, hogy valaki eljuttassa zenéit a hallgatóihoz, sokkal több, mint korábban bármikor. Használni kell a ma elérhető, rendelkezésünkre álló felületeket. Egy gyönyörű ének, melyet közreadtak – méltó feldolgozásban.

Az Anthem Lights mottója részben benne van a nevükben is: Sokféle sötétség van szerte körülöttünk, de végül a világosság győzni fog.

Forrás: CCM Magazine