Egy ének akkor jó, ha megérik. Hogy ez kinek mennyi idő, az attól is függ, hogy mennyi minden történt, és történik vele, s hogy ez mikor áll össze egy művészi ötvözetté. Ha megérik, akkor le kell szedni például a körtét, mert akkor a legfinomabb. És ahogy a jó körtének zamatos és karakteres az íze, úgy Zach zenéje is egyedi, jellegzetesen az övé. Jézus azt mondta, hogy az, akinek sok bűnt bocsátottak meg, jobban szereti azt, aki megkönyörült rajta. Mivel ez azóta is így van, ez Zachra is igaz, aki éveken át keményen züllött, így volt honnan, és volt miből kimenteni őt.

Zach Williams
Zach Williams

Emiatt a számára különösen is nagyon nagyra becsült megmentés miatt, Zach minden éneke belülről szól, mert magától érthetődő, hogy átéli a dalait. Gyorsan megismertük őt, hiszen olyan – immár – klasszikus dalokkal jelentkezett, mint a Chainbreaker és az Old Church Choir. Azonban Zach líraibb dalokat is szerez, melyeknek szövegei nagyon mélyek. A következő énekében egy iszákos férfi és egy drogos nő küzdelmét festi le – persze megoldással a végén. Egy aránylag új dal a megjelenését tekintve, de valójában hitre jutása után a legelső ének volt, amelyet írt. Így fogalmaz:

“Ha te nem is küzdöttél valamilyen szenvedéllyel, az ismerőseid között biztosan van olyan, aki igen. Sokan éltük már át, hogy nagyon magunk alatt voltunk, és nem tudtuk, hogy kihez forduljunk segítségért. Azért imádkozom, hogy ez a dal segítsen odatalálni Jézushoz, aki ott tud találkozni veled, ahol éppen vagy. Ha azon gondolkodsz, hogy Isten képes-e felszárítani a könnyeidet, akkor erre szóljon ez az ének, a válaszom pedig a kérdésedre igen. Ha nekem segített, neked is tud majd.”

The Struggle (A küzdelem)

A következő dal is hasonló témájú, ahol leírja, hogy akármerre is ment, Isten el tudta őt érni ott is.

Rescue Story (Megmenekülésem története)

Végül jöjjön a Less Like Me, mellyel mindnyájan tudunk azonosulni, hiszen more/több kell Jézusból és less/kevesebb belőlünk. Így fejlődünk, ez az életünk végéig tartó folyamat.

Less Like Me

Zach egy kemény megjelenésű énekes, aki sok kemyény helyzeten ment már át. Ám pont az ilyenek tudnak nagyon megértőek és lágyak is lenni. És ez a kulcs: azonosulni és megérteni a másikat. Ehhez pedig Zachnál mindig társul valami jó zene.

Forrás: CCM Magazine