Találkozol egy előadóval, és valami rezonál benned arra, amiről és ahogyan énekel. Azt érzed, hogy járt már a nehézségeknek ama ösvényén, ahol neked is vezetett az utad. Azt is látod nála, hogy kitartóan tud harcolni. Ez az a tulajdonság, amire mindannyiunknak szükségünk van. Justin ilyen alkat, akin érzed a belső acélosságot, és a dalcímei is ezt sugallják. Ha bokszolna, akkor ha le is ütnék, felkelne, és a végén az ő kezét emelnék fel. Ezért ír ilyen dalt is.

Courage (Bátorság)

15 évesen már gitározott a dicsőítő csapatban, majd egy év múlva rossz társasághoz csapódott. Mire feleszmélt, már le is tartóztatták, és ott állt a bíróság előtt. Itt választania kellett: vagy beáll a hadseregbe, vagy pedig megy a börtönbe. A sereget választotta, és nyolc évet húzott le ott, többek között Irakban is szolgált. Itt talált vissza Istenhez, és a tábori sátras összejöveteleken ő vezette a dicsőítést, miután édesapja küldött neki egy gitárt. 24 évesen hazatért, de nagyon sok negatív érzéssel kellett megküzdenie, s főleg a haraggal nem boldogult.

Egyszer aztán mondta Istennek, hogy ezt nem tudja nélküle csinálni. Érezte, hogy átjárja a Szentlélek, és innentől kezdve tudta őt Isten folyamatosan formálni. Zenei pályájának az volt a legemlékezetesebb pillanata, amikor most a pandémia idején egy szabadtéri koncertet adott azelőtt a börtön előtt, ahol a tárgyalása volt. Mindenfelől jöttek az emberek, hogy hálát adjanak, és imádkozzanak. Aki harcos alkat, az saját magáért is harcol, amikor megtámadják.

Fighting on my behalf (Harcolok magamért)

Azt pedig tudjuk, hogy akik harcolnak, azoknak időnként fel is kell töltődniük. Jézus is elvitte egy csendes helyre pihenni a tanítványait, amikor visszatértek a kiküldetésükből. Már annak a tudata pihentető, hogy akár aktívak vagyunk, akár éppen pihennünk kell, Isten jól tudja ezeket az időszakainkat, minden helyzetben törődik velünk, és gondoskodik rólunk

Be still and Know (Csendesedj el, és tudd, hogy soha nem hagylak el)

Forrás: CCM Magazine