Jordan Smith
Jordan Smith

Egyszer már elküldték egy tehetségkutató versenyről, ám a 2015-ös Voice (Hang) új fejezetet nyitott Jordan Smith életében. A bemutatkozó dalára mind a négy zsűritag megfordult, és elkezdődött egy páratlan sorozat. Fordulóról fordulóra elkápráztatta a hallgatóságát és a nézőket a hangjával, de ennél sokkal több is történt. Mint hívő keresztény, olyan dalokat választott, melyeket ilyen műsorokban ritkán lehet hallani. Amint énekelt, egyből az iTunes eladási listájának élére ugrott, két dalával is megelőzve Adele Hello című világslágerét.

Az egyik a Mary Did You Know volt, amit így nem énekelt még senki:

A másik talán még emblematikusabb, s ahogy Jordan fogalmaz: ez egyszerűen Isten hűségéről szól. Amikor erről beszél a rövid felvezetés alatt, akkor látszik, hogy ez milyen sokat jelent személyesen is neki. Ilyen témájú dalt itt előadni, nagyfokú kockázatvállalást jelent, de Jordan kiállt Isten hűsége mellett, és neki lett igaza – de mennyire!

Great is Thy Faithfulness (Hűséged végtelen)

A mentora azt mondta, hogy jött ez a két és fél perc, és reménnyel telt meg a terem. A szenzációs hang egy dolog, ám az nem mindegy, hogy kinek ajánlod fel. Istennel együtt járva énekelsz, vagy a magad karrierjét építgeted. Ez belső elhatározás dolga. Jordant mindenfelé hívták a műsor megnyerése után, de nem szívta be a világ, maradt az az egyszerű, Istenben bízó személy, akinek legelőször bemutatkozott.

Feleségül vette azt a lányt, aki mindvégig mellette állt, és nemrég pedig a keresztény könnyűzene ajtaján is bekopogtatott. Great You Are (Nagy vagy Te) a dal címe, és újra a Mindenhatót emeli a magasba, őelőtte hódol.

Az ének arra a jelenetre utal, amikor Jézus bevonult Jeruzsálembe.

“Megfogott az a gondolat, hogy amennyiben én csöndben maradok, akkor az Úr majd talál magának más módot az imádatra. Nem, mintha hiányozna neki az, hogy imádják őt, vagy hogy nem kapja meg azt a köszönetet, ami járna neki. Én viszont annyira szeretném, ha ott lehetnék a dicsőítők között. Örülök az első kislemezemnek, ahol kiállok Isten mellett, és ezt fogják énekelni az emberek – akár az elköteleződésüket is Isten felé. Számomra természetes dolog, ha összekapcsolhatom az embereket Istennel, ez olyan könnyű és szabad érzés. Szeretném, ha az emberek átélnék a Szentlélek jelenlétét. Szeretném, ha felszabadulna a lelkük, és a zenémen keresztül megéreznék Isten szeretetét és elfogadását. És ez úgy is megtörténhet, hogy nem tudják megfogalmazni, értelmezni azt, amit átélnek. Az az álmom, hogy olyan dalokat írjak, melyeket a hívők énekelnek, majd szeretném a mennyet közösen átélni velük.”

Forrás: CCM Magazine