Take 6
Take 6

A Take 6 története azt mutatja, hogy egészen kis kezdetből is fejlődhet nagyívű pálya, de erre maga a Megváltó is jó példa. Ha lehet szerény indulás, akkor a világ Megmentőjéé ilyen volt. Jellegtelen helyen születve, átlagos családba érkezve. Emiatt soha nem szabad lenézni azokat, akik próbálkoznak. Minden aktivitás – legyen zenei vagy más – üdvözölendő, mert ott az illető szeretne valami többet létrehozni. A bátorítás, biztatás pedig az elején kell minden tevékenységnek, mert a tehetség akkor még bizonytalan, bátortalan. Ha aztán átjut ezen a sérülékeny szakaszon, akkor már biztosabban érzi az elhívását, és határozottan halad küldetésében.

A Take 6 esetében hetednapos adventista egyetemisták álltak össze először egy kvartetté, majd még ketten csatlakoztak hozzájuk. A felállás időnként változott, de két alapító tag 1980 óta benne van. Már az első albumuk Grammy díjas lett, onnantól kezdve pedig állandó szereplői lettek a nyugati zenekultúrának. Nem feledkeztek meg azért az indulásukról sem, az alábbi videóban éppen volt egyetemükön énekelnek.

Take 6 – Something Within Me

Énekeltek Bush elnöknek, és vokáloztak sok-sok hírességgel együtt. Negyven éve éneklik a Biblia igazságait, és vetik el az Ige magvait. Mi hajlamosak vagyunk inkább az aratásra figyelni. Hol hányan térnek meg, kik lesznek hívőkké. Ám nagyon fontos a vetés is, mert anélkül nincs aratás. Sok esetet ismerünk, amikor az Ige sokáig volt valaki szívének a kemény talajában, míg végre kikelt. Egy bibliai mondat is képes valakit Isten felé mozdítani, és hitet generálni benne, ők pedig világsztárok tucatjainak és nézők, hallgatók millióinak szórták szét a hit magvait. Amikor például a Grammy díj átadása zajlik, akkor mondjuk mikrofonhoz lép egy rapper, és kiadós káromkodásokkal beszél díja átvételekor, majd jön egy modern gospel előadó, és felfelé irányítja a tekintetünket, mint Russ Taff tette 1984-ben.

A mi Bolyki Brothers csapatunknak is ők a példaképei, bár fiaink vidámsága és kreativitása egyedülálló.

A Take 6 egyik fellépése zárja a róluk való megemlékezést. Itt a Winans családdal közösen énekelnek az 1989-es Grammy díjátadón. Winansék is lehetnének ebben a rovatban, hiszen több generáció óta a modern gospel remek előadói. Elkötelezett, példamutató hívők, remek énekesek.