A Third Day a kilencvenes évek elején lépett színre, amikor szinte minden a popzenéről szólt. Amikor énekeltek, akkor szinte el tudtad képzelni a szövegeiket – annyira plasztikusak voltak, frissek és energikusak. És mindehhez jött egy Mac Powell szenzációs hangja. Berobbanó számuk a Consuming Fire (Megemésztő tűz) volt, ami bennünk is lángolhat, ami felolvasztja hideg szívünket, és a Megváltónkért ég:

Ha pedig valaki déli rockot játszik, akkor ott kell lennie balladának is. Van is, mégpedig egy magával ragadóan gyönyörű, mely a jobb latorról szól:

Thief (A tolvaj)

Folyamatosan jelentek meg a lemezeik, és egyre komolyabb szakmai elismerés is övezte őket. Ám végig hűek maradtak önmagukhoz, és mindig igyekeztek tartalmas szöveggel megtölteni izgalmas zenéjüket.

Ilyen a I Need A Miracle (Csodára van szükségem) szám is. Mert van, amikor csoda kell, de Isten számára az is lehetséges. Pénzügyi csoda, egészségügyi csoda, elrontott kapcsolatokhoz csoda – kérni kell, és mi is átélhetjük ezeket. És ez a dal hallgatása mentett meg valakit, aki a gyógyszertúladagolásnak a felét már beszedte, de hallva ezt a számot, leállt a többivel, és életben maradt.

A zenekar közös útja 2018-ig tartott, de Mac Powell folytatta a zenélést. Dicsőít, és új dalokkal is jelentkezik. A River of Life (Az Élet Folyója) című dalát így vezeti fel:

Az egészségügyben a véráramlást (az angolban) az Élet Folyójának is nevezik. Mi, hívők tudjuk, hogy az igazi ÉLET Jézus kegyelme révén érkezett meg, amikor feláldozta magát a kereszten. A János 4-ben Jézus így fejezi ezt ki annak az asszonynak a kútnál: “Aki ebből a vízből iszik, az újra megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha nem lesz szomjas. Mert a víz, amit neki adok, olyan lesz, mint egy örökkévaló forrás, mely benne fakad fel“. Merítsünk mindnyájan az Életnek ebből a Folyójából, melyet Megváltónknak köszönhetünk.

Third Day, a harmadik nap, a Feltámadás hírvivője. Koncertjei, számai elemi erővel hatottak, és hatnak ma is. Ilyen együttesek kellenek, akik nagyon elkötelezett hívők, zeneileg és szövegileg is magas szinten alkotnak, és olyan dinamikát adnak át, ami életet hordoz, és ezt adja át.

Third Day

Forrás: CCM Magazine