Van egy videó, melyen egy zongorista játszik, és mellette énekel egy férfi arról, hogy most milyen az élete. Elhangzik néhány akkord, majd az énekes üvölt egy nagyot, újra pár akkord, ismét egy hangos ordítás, és vége is van a „dalnak”. Aki őszinte, az bevallja, hogy vannak olyan helyzetek az életben, amikor sírni vagy kiabálni kellene, de van, hogy mindkettőt. A gyász feldolgozása során tanácsolják az illetőnek, hogy engedjen ki minden érzelmet, ami a veszteség érzése miatt feljön a lelkében, mert ha benne marad, akkor az valahol rossz hatást fog okozni. A tragédiák, az ismétlődő bajok, a tartozások, a veszteségek annyira padlóra tudnak küldeni, hogy csak jajongani vagy kiáltozni tudunk. Mert a szavak kevesek, és ilyenkor nem is nagyon tudunk megszólalni. Nos, ekkor kell valaki, aki odaáll mellénk, és támasz tud lenni az adott bajban.

Lacey Sturm szétesett családi háttér után odáig jutott, hogy ő csak egy problémahalmaz, és mint ilyen, nem látja értelmét annak, hogy éljen. Elege lett abból, hogy annyira mindig csak fájt a lelke. Egy nap úgy ment haza, hogy másnap fog elbúcsúzni az élettől, és ekkor a nagymamája észrevette, hogy gond van. Nagy veszekedés után elérte, hogy Lacey elmenjen vele a gyülekezeti összejövetelre, ahol leült, és utált mindenkit. Ekkor a lelkész mondta, hogy a teremben valakinek öngyilkossági gondolatai vannak. Ki akart menekülni, de aki az ajtónál állt, megállította, és ezt mondta neki, hogy lehet, hogy a földi apjában csalódott, de létezik egy mennyei Apa, aki szereti őt így, ahogy van, és ő majd törődni fog vele. Ezzel egyidőben átélte, hogy Isten csupa szeretet és tisztaság, ő pedig nagyon is nem az, de befogadja őt.

Lacey a dalaiban a kilátástalanságot, a reménytelenek jajveszékelését énekli ki, de azt is, hogy van megoldás, akármilyen helyzetben vagy is. Mivel nagy mélységeken ment át, meg tudja fogalmazni, hogy milyen érzés ott lenni. De azt is tudja, hogy van, aki kiemelhet onnan, és az ő szájából ez is hiteles. Sok kommentben olvasni, hogy mennyire kellett nekik Lacey megértése és megoldása is. Sok szenvedő lélek él szerte körülöttünk, és ők veszik, fogják ezt az üzenetet.

Annak idején Pajor Tamás filmjének volt a Rocktérítő a címe, ami az ő mélységeit és kimenekülését mutatta be. Itt is a rock stílusa a térítés eszköze, s Lacy ezt a stílust választotta, mert ebben ki lehet kiabálni, hogy bajban vagyok. Ő pedig visszakiabálja, hogy tudja, de azt is, hogy mi a megoldás. Isten minden stílusú emberhez szeretné eljuttatni a Megváltás üzenetét. Lacy az egyik postása.

“Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek.“

1Kor 9,19

Forrás: CCM Magazine