Különbözünk egymástól, és különbözik a zenei ízlésünk is. Van, akinek van kedvenc stílusa, de meg tud hallgatni egy attól teljesen eltérőt is. Mások csak egy bizonyos stílust kedvelnek, de azt annyira, hogy mást nem is hallgatnak. Fontos megértenünk, hogy a keresztény előadóknak egyik küldetése az, hogy az igazságot a művészetükkel megszólaltassák. A zene eljuttatja az emberekhez az üzenetet, és gyakran könnyebben viszi be a lelkekbe, mint a szavak, melyek néha annyira el tudnak kopni.

Ebben az együttesben ott van az apa (Rob), valamint a két fia (Levi és Jacob). A hangzás pedig a déli southern, a szövegek pedig igen jól kitaláltak.

Olyan dalokat szeretnének írni, melyek egyből, már az elhangzásukkor érthetőek. A mindennapok zenéje a mindennapok emberének. Az énekeikben megpróbálják a bibliai helyzeteket átemelni a mai valóságba. Levi, az énekes számára különösen fontos, hogy meg tudják szólítani az ő korosztályához tartozókat is.

Szeretik új megvilágításba helyezni a hívők által ismerős helyzeteket, mint ebben a dalban is:

 The First Church of Mercy (A irgalmasság gyülekezete)

Így fogalmazzák meg küldetésüket: Az a célunk, hogy segítsünk az embereknek találkozni Jézus Krisztussal, és akkor megváltozik az életük. Ezt szolgálja a zenénk, mely egyszerre kreatív, valósághoz közeli, s amely – reményeink szerint – hatással tud lenni a hallgatóira. Mi ezt az ajándékot kaptuk a küldetésünkhöz, és hálásak vagyunk minden napért, amikor Isten országáért használhatjuk fel. Ahol minden számít, mint ahogyan a következő daluk mondja: Make it Count (Számítson, amit teszel).

Mindnyájan ott próbálunk helytállni, ahova szól a küldetésünk. Egyik sem különb a másiknál, legyen az háziasszony, buszsofőr, mérnök vagy énekes. A lényeg, hogy ott legyen bennünk az igény, hogy minden napot szeretnénk kihasználni, hogy Jézus ügye előre mozduljon. Végül, jöjjön a Rain (Eső). Amikor szívesebben vennénk, ha elállna az eső, de akkor is éneklünk, ha zuhog, sőt még a viharban is. Ha szürke az ég, és nem látni a napot, akkor is tesszük a dolgunkat, mert nagyon hamar kitisztulhat az ég.

Forrás: CCM Magazine