Matthew West
Matthew West

Matthew West 25 évesen, induló zenei pályája elején kitört egy beragadt ablakot. Ömlött a kezéből a vér, elvesztette az eszméletét, és kérdéses volt a kórházi kezelés után, hogy tud-e még valaha gitározni. Tudott, és ezután jött az első albuma, mely egyből ismertté tette. Több, széles körben népszerű dalt írt az évek során, de más előadóknak is írt énekeket. 

Öt év múlva újabb megpróbáltatás érte. Majdnem elveszítette a hangját, de egy sikeres műtét után folytathatta pályáját. Aki ilyeneken megy keresztül, aki új lehetőséget kap, az nagyon hálás és nagyon megértő lesz. Erre példa Truth to be Told (Elmondani az igazságot) című dala is:

Tíz évvel ezelőtt pedig támadt egy szenzációs ötlete. Megkérte hallgatóit, hogy küldjenek el neki az életükből történeteket. Két hónapba telt, míg elolvasta mind a 10 ezer levelet, melyet kapott. Ezekből születtek aztán következő albumának a szövegei. 

West a járvány idején sem tétlenkedett, mert olyan alkat, aki minden helyzetben megkeresi az adott lehetőségeket. Számára nincs olyan, hogy nincs mit tenni. Kiadott egy válogatást, melyhez ezt fűzte hozzá:

“A sok dolog között, amit elvett tőlünk a járvány, az egyik, az élő zenélés. Ott rostokolnak a buszok a parkolókban, a színpadi felszerelés raktárakban hever, az együttesek és segítőik pedig otthon vannak. Kissé szentimentálisan gondolok vissza azokra a nagyszerű pillanatokra, melyeket a koncertjeinkre látogatókkal tölthettünk szerte az országban. Így összeszedtem néhány koncertfelvételünket, és kiadtam őket. Csak a hallgatásuk örömmel tölt el, hogy fogunk mi még koncerten találkozni. Szerintem mindnyájan még hangosabban fogunk énekelni, hálát adva Istennek, aki mindvégig hűségesen mellettünk volt, és átvitt bennünket ezen az időszakon.”

West emellett két saját streaming műsort vezet, karanténban levőknek tart otthoni stúdiójukból lelki alkalmakat, megjelentetett két új dalt, hetente megjelenő podcastot indított, melyet negyed millióan néztek már meg, melybe olyan vendégeket hívott meg, mint Max Lucado, Priscilla Shirer és az olimpiai tornász bajnoknő, Shawn Johnson East. Még egy karácsonyi dalra is futotta mindezek mellett. West hite és reménye élteti aktivitását. Erről szól következő éneke is, a Hope Returns (A remény visszatér)

Mert a remény mindig elérhető, csak arrafelé kell fordulnunk. Ez a döntés pedig rajtunk múlik.

Forrás: CCM Magazine