A Szentlélekről gyakran megfeledkezünk. A legtöbb ember az Atyára és a Fiúra összpontosít. A János 14:26 így írja le a Szentlelket: “A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek”. János könyve leírja a Szentlélek ígéretét és azt, hogy miként költözik belénk, miután Jézus felment a mennybe. A könyv azt is leírja, hogy mit tesz a Lélek, amikor velünk van.

“De most elmegyek ahhoz, aki elküldött engem, és közületek senki sem kérdezi tőlem: Hova mégy? Mivel azonban ezeket mondom nektek, szomorúság tölti el a szíveteket. Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság, és mi az ítélet.”

János 16:5-8

A Lélek megvigasztalta azokat, akik nehéz időket éltek át. A Lélek Krisztushoz vezette azokat, akiket a bűnökről való meggyőzésen keresztül vitt el. Sok dalszerző és énekes ír dalokat a Szentlélekről. Miután belemerülünk az alábbi énekekbe, új értékelést kapunk Isten fenségéről, és arról, hogy a Szentlélek mennyire nagyszerű. Arra bátorítunk, hogy hallgasd a következő dalokat, tedd be őket egy új vagy meglévő lejátszási listádba, és készülj fel arra, hogy halld az Urat.

Francesca Battistelli: “Holy Spirit”

Számos művész rögzítette a “Holy Spirit” saját verzióját. Francesca változata az egyszerűsége miatt nagyszerű. Hangja arra ösztönzi a hallgatót, hogy a dal erős szavaira koncentráljon. A dalszöveg a Szentlélekért kiált, hogy jöjjön el és lakozzon imádatunkban. Ez az üzenet azért olyan különleges, mert ezt csak akkor érthetjük meg, ha valóban ismerjük a Szentlelket.

Maverick City Music és Upperroom: “Rest on Us”

A Maverick City Music nevű dicsőítő zenekar nemrégiben nagy népszerűségre tett szert a keresztény zenei körökben – és nem véletlenül. Erőteljes szövegeik és gyönyörű kórusuk olyan nagyszerű himnuszokat alkotnak, amelyek garantáltan megragadnak benned. Az, ahogy ebben a dalban a refrén szavai ismétlődnek, jót tesz az elmének: újra és újra emlékeztetnek Isten szeretetére.

Elevation Worship: “Here as in Heaven”

Néha a Föld olyan messze van a mennyországtól, hogy az elkeserítő. De a nevükhöz hűen az Elevation Worship nevű dicsőítő csapat a zenéjükkel képes a rossz helyzeteket széppé varázsolni, magasba emelni. A “Here as in Heaven” című számukban emlékeztetnek minket arra, hogy itt a Földön is létrehozhatjuk a dicsőítés helyét, a mennyország mintaképére.

Az embereknek természetfeletti vágyakozásuk van valami, bármi kielégítő után. Bármerre nézünk, mindenhol egy új, átmeneti kielégítési módot találunk. De egyik sem tartós. A Szentlélek az egyetlen, ami igazán kielégít bennünket, amíg be nem kerülünk az örökkévalóságba. Az Elevation énekesei felismerik ezt, és új tűzért kiáltanak, hogy tovább haladjunk az Atya útján.

Kari Jobe: “Breathe on Us”

Nagyszerű a kortárs művésznő, Kari Jobe metaforája ebben a dalban: “Mint a rohanó szél.” Ez egy tökéletes hasonlat, mert amikor a Szentlélek belép, akkor valóban nem lehet megállítani. A Lélek egyszerre hoz örömet, békét és szeretetet. Tökéletesen érthető, hogy a keresztények ilyen lélegzetvételre vágynak az Ő mindenható ereje miatt.

Lehet, hogy a kórus gyors tempójú, de az üzenet világos – egy lélegzetvételnyi idő alatt az élet megváltozhat. Lehetetlen álmok valósulnak meg, láncok hullanak le, és függőségek törnek meg. Semmi más, csak a Szentlélek képes mindezt elérni.

Kim Walker-Smith: “Spirit Break Out”

A dal egy egyszerű dobütéssel kezdődik a refrén alatt. Kiemeli azt a tényt, hogy falakat építünk, azt gondolva, hogy azok megvédenek minket. A valóságban ezek a falak távol tartanak minket Isten csodálatos dicsőségétől. Természetesen Ő át tud hatolni a falainkon, de rajtunk múlik, hogy beengedjük-e Őt. Engedd hát, hogy Ő ledöntse a falaidat, hogy a Szentlélek csodákat tehessen az életedben.

Red Rocks Worship “Things of Heaven”

A coloradói Red Rocks Worship nemrég adta ki a Things Of Heaven EP-t, és a címadó szám egy gyönyörű bevezető a titokzatos és csodálatos Szentlélek tulajdonságaiba, ahol “még egy pillantás is több mint elég”. A szám tele van a Szentlélek ereje iránti áhítattal.

Forrás: NRT