Hope Darst nagyon eltalált valamit. Peace Be Still (Csendesedj le) című énekével nagyon sok embert nyugtatott meg, akik ugyanúgy nyugtalanok és kétségbeesettek voltak, mint ő, amikor ezt a dalt írta. Sokféle vihar dúlhat körülöttünk vagy bennünk, de ha Jézus azt mondja, hogy “Csendesedj le!”, akkor előbb vagy utóbb nyugalom lesz. Hope szerint ez egy választás, hogy a vihart nézzük, vagy Jézus felé fordulunk. Utóbbinál az a békesség kezd szétterülni bennünk, amelyet csak Ő tud adni – mégpedig bármilyen helyzetben.

Amikor egy művész megél egy bibliai igazságot, melyet küzdelmes helyzetben alkalmaz, és látja, hogy működik, akkor az abból születő mű különleges erőt hordoz. Amin átjutottál, abban tudsz másnak segíteni, és Hope dalszövegei ilyenek.

Hope Darst – Peace Be Still

A mélyen átélt helyzet énekbe foglalt üzenete, mélyen érinti a hallgatókat is. A dal kommentjei is erős hatásról tanúskodnak. Vigasztalás, remény, bizakodás, érzelmi gyógyulás született az ének hallatán, és miközben énekel, látszik rajta, hogy mennyire valós számára minden sor.

Hope Darst
Hope Darst

A jó szavak, így a zenébe foglalt jó szavak is felemelik azt, aki hallgatja, hallja, mert életet közvetítenek. Ez az egyik nagyon fontos küldetése a modern gospel előadóinak, hogy az életet adják tovább. Hitet, reményt, szeretetet – épp azt, ami aktuális, ami őket is érinti, ami személyes megértésből, megélésből fakad.

Hope énekeit vele együtt lehet énekelni, és ugyanolyan hatása lehet, mint amit ő maga is átélt, hogy Jézus rászól életünk tomboló viharára, mely ugyanúgy szót fogad neki, mint egykor ott a Genezáreti tavon.

Hope másik ismert dala, a Promise Keeper (Igéretet megtartó). Ezen alapszik minden: Isten szavahihetőségén. Ez a dalszöveg is nagyon sűrű, és ugyanazt a mély bizalmat fejezi ki Jézus iránt, mint az előző. Ilyen intenzív sor is van benne: “visszatéríted azt, amit elloptak tőlem, és bármit helyreállíthat a Megváltás”. Ez szinte bármelyikünkre igaz lehet, és ezért fontos tudni, hogy Istennek a Bibliában olvasható ígéretei megbízhatóak.

Hope Darst – Promise Keeper

Hope egy olyan énekes, aki érezhetően átéli azt, amiről énekel. Ezáltal mi is átéljük vele az üzenetet, eljut hozzánk, sőt részünkké válik. Ez kell pont azokban a helyzetekben, amikor a legnehezebb, amikor baj van, és nem látszik a megoldás.

Van megoldás, van segítség, és nekünk ezt kell várnunk, ebben kell reménykedjünk, hinnünk. Vagyis Abban, aki megígérte, hogy velünk lesz minden nap a világ végezetéig. Amit mondott, az pedig úgy is lesz. Sok minden bizonytalan, de ez biztos. Mivel Ő mondta.

Forrás: CCM Magazine