Bemutatnád röviden a zenekar 18 éves történetét?

A Reménység zenekar 2004-ben alakult, Erdélyben, egy Maros megyei kis faluban, Udvarfalván. Zenekarunk frontemberét Sárosi Pált (Öcsi) szólította meg az Úr, hogy ezt a zenekart létrehozza, annak ellenére, hogy az elején kölcsön kért hangosító felszereléssel indult szolgálni a csapat. Az évek folyamán, az Úr kegyelméből nagyon sok helyen szolgálhattunk és tehettünk tanúbizonyságot Isten szeretetéről és hatalmáról. Felléptünk Hollandiában, Angliában, Magyarországon és Erdély szerte. Eddig 4 albumot készítettünk Isten segítségével: Kezdet, Hűség, Engem szeret Jézusom és a legújabb a Nincs más név. A dalaink nagyrésze dicsőítő dal, mivel egyenes módon megszólítjuk az Urat, az Ő nagyságáról, szeretetéről, szépségéről, hatalmáról éneklünk.

Hogyan alakultatok és jutottatok el a “nagykorúságig”?

A zenekar életében sem volt mindig csak a magasztalás a központi helyen, mivel ez egy hosszú folyamat. Kezdetben szerettünk énekelni, zenélni de ma már más a hozzáállás. Ma már az Úr dicsőítése a legfontosabb, hogy vele kapcsolatba kerüljünk és az embereket erre a bensőséges kapcsolatra hívjuk. Annak ellenére, hogy a 18 év alatt csapatunk tagjai kicserélődtek, de Isten jósága és kegyelme megtartotta a zenekarunkat és új tagokkal ajándékozott meg minket.

Kikből áll a csapat?

Jelenleg zenekarunk állandó tagjai:

Gombos Imola Ildikó – ének
Sárosi Pál – akusztikus gitár, ének, zongora
Mihály László Zsolt – ritmus gitár és ének
Steve Brown – elektromos gitár
Birtalan István – basszusgitár
Barabás Katalin – dobok
Gombos Attila – hangtechnikus és zenekar manager

Reménység együttes

Mi a fő célkitűzésetek az együttessel?

Ez a csodálatos zenei szolgálat, amit az Úr ránk bízott egy hivatás is egyben, hogy minél több emberrel megismertessük Őt, és az Úrban való reménysugarat tovább adjuk. Úgy hisszük, hogy munkánk és célunk nem hiábavaló, mert aki egyszer is meghallja az Úrról szóló énekeket, abban felébredhet az Isten utáni vágyakozás. Érezzük, hogy ezt a feladatot Istentől kaptuk, és reménykedve tekintünk a jövőbeli feladatok elé.

Milyen üzenetet szeretnétek átadni a közönségnek?

Minden egyes szolgálatunknak fő lényege tudatosítani azt, hogy közös célunk a mi Urunk felmagasztalása és hogy ezt úgy tegyük, hogy ne másoknak tetszelegjünk, hanem alázattal egyedül Neki, aki mindennél hatalmasabb. Hisszük, hogy mindenkinek fontos ez, aki bekapcsolódik a dicsőítésbe.

“Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Máté 28:19-20

Hogyan látjátok a magyar keresztény zene helyzetét Erdélyben?

Ahogy látjuk és érezzük, Erdélyben nagy szükség van/lenne a keresztény zenére, hiszen nagyon sok helyre nem jut el Isten igéje, jósága. 2019-ben, Marosvásárhelyen, megszervezett Ez az a nap! Roadshow, amelyen mi is szolgálhattunk, valamint minden évben megszervezett Ő Az Út keresztény zenefesztivál bebizonyítja, hogy Erdély igényt tart a keresztény zene jelenlétére és ez nagy örömmel és reménnyel tölti be szívünket és bátorítás számunkra, hogy ezt folytatni kell.

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.”

Fillippi 1,6

Nemrég vettétek fel a Jézusom, Megváltóm című dalt, mi ennek az éneknek a háttértörténete?

Igen, 2022 februárjában került sor a Jézusom, Megváltóm dal stúdió felvételére. Ezt a dalt nagyon sok szolgálaton énekeltük már, viszont soha nem került sor egy stúdió felvételre. Tulajdonképpen ez a felvétel számunkra is egy “szülinapi” ajándék volt a zenekar 18-ik születésnapjára. Ennek a dalnak a története visszanyúlik 2007-2008-ra, amikor énekesnőnk, Imola, megálmodta ennek a dalnak a szövegét és dallamát, pontosan ezért szerettük volna megtartani ennek a dalnak az eredeti formáját s így egy kicsit rock-osabbra sikerült, de hisszük, hogy elnyeri tetszéseteket.

Milyen terveitek vannak a közeljövőre?

Sok tervünk van, ami a zenekar jövőjét illeti. Ebben az évben, ha az Úr is úgy akarja, egy új videoklipet is szeretnénk forgatni, ugyanakkor egy karácsonyi koncerttel is szeretnénk jelentkezni. Jelenleg kevesebb fellépéseket, szolgálatokat vállalunk el és inkább zenekarunk tagjainak a lelki fejlődésére, Istennel való kapcsolatunk megerősítésére összpontosítunk.