A nyár elején készült el új, Lukács 10,19 névre keresztelt albumod. Hogyan született a címadó dal?

Prazsák László - Lukács 10,19
Prazsák László – Lukács 10,19

A Lukács 10,19 még a járvány kitörése előtt született, hiszem, hogy isteni inspiráció alapján. A szüleimet látogattunk meg egy hétvégén a családommal és a hazafelé vezető út előtt, a pakolás közben felderengett bennem a dal első sora: “Lukács 10,19 világosan mondja, skorpiót és kígyót tapostok a porba…” Már a dallammal együtt énekeltem, és éreztem, hogy az Úr akar valamit ezzel az igével. Kikerestem a Bibliából ezt a szakaszt, de közben már indultunk hazafelé. Vezetés közben jegyzeteltem és a telefonomra énekeltem az újabb sorokat. A dal írásnak ez a nehezebb szakasza, mert általában az szokott történni, hogy a kezdeti inspiráló után jön a munkás rész, amikor a megadott dallamra és rímképletre kell ráilleszteni a többi versszakot. Ez többé-kevésbé sikerült, mire hazaértünk. Így lett kész az első versszak, aztán otthon később megírtam a második versszakot is.

Milyen üzenetet hordoz ez az ének ebben a mostani bizonytalan helyzetben?

Mivel a dal a Lukács 10,19 megzenésítése, tehát arról szól, hogy az ellenségnek minden erején, így a betegségeken is hatalmat kaptak a hívők, így az ének arra bátorít, hogy éljünk ezzel a hatalommal, mivel automatikusan nem működik! Egyben számomra személyes üzenet is volt a dal, mivel – ahogy már mondtam -, a járvány kitörése előtt kaptam. Amikor az első hírek eljutottak hozzánk Kínából, akkor már tudtam, hogy nem véletlenül adta az Úr ezt az üzenetet. A vírus pár hónap múlva engem is megtámadott, de hála Istennek és az élő Igének, amit a dalon keresztül kaptam, egy éjszaka alatt meggyógyultam! Hiszem, hogyha mások is megragadják Isten szavát, akkor ők is meggyógyulhatnak, hiszen az Ézsaiás 53, 4-5 azt mondja, hogy betegségeinket Ő (Jézus) viselte, és fájdalmainkat hordozta.

A Lukács 10,19 a Reménység Estéken

Sok zenei stílust körüljártál már az eddigi kiadványaidon, de ez most teljesen új. Hogyan jött az ötlet egy ilyen jellegű album megjelentetésére?

Miután megírtam ezt a dalt és láttam, hogy reneszánsz stílusban született, ez is megerősített abban, hogy Isten adta, mivel eddig soha nem írtam hasonlót. Később azon kezdtem gondolkodni, hogy mi lenne, ha készítenék egy lemezt ebben a stílusban. Régebben volt már egy szolgálatom Vizsolyban, ahol a barátaimmal reneszánsz dalokat játszottunk, ezen kívül áthangszereltünk pár éneket, melyek illettek ebbe a vonulatba. Így született meg ez az album.

Hol kapható/hallgatható a lemez?

A lemez az ismert keresztény boltokban már kapható és hamarosan az online térben is elérhető lesz.

Prazsák László Várkert Bazár
Prazsák Laci a Várkert Bazárban

Nemrég volt az idei Ez az a nap! a Várkert Bazárban. Hogyan tekintesz vissza erre az eseményre?

Nagyon örülök, hogy újra élőben találkozhattunk a testvérekkel és együtt dicsőíthettük az Urat egy ilyen gyönyörű helyen. Ráadásul 2000-ben, amikor az első Ez az a nap! rendezvényt készítettük elő, elhangzott egy prófécia az akkor romokban álló Budai Park előtt, hogy lesz itt még zenei rendezvény, ami Istent fogja dicsőíteni. Jó részt venni egy olyan alkalmon, amit az Úr 21 évvel ezelőtt előre kijelentett.

Hogyan tekintesz előre ebben a bizonytalan, de talán reményekkel teli időszakban?

Bízom abban, hogy az Úr rövid időn belül meglátogatja a nemzetünket, és a “beérett gabona learatásra” kerül. Sokan fogják megismerni Jézust, mint Urat, megbánják a bűneiket, megváltoztatják az életüket és a gondolkodásmódjukat. Több évtizedes szolgálatom alatt mindig ezért dolgoztam, és hiszem, hogy beteljesedik Jóel próféciája:

Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak.

Jóel 3:1 RÚF

Szeretném kiemelni, hogy az ige azt mondja, minden emberre kiönti az Úr a Lelkét, tehát ebben a magyarok is benne vannak! Azért imádkozom, hogy sok honfitársunk tudjon Jézus mellett dönteni ezekben a sorsdöntő napokban.