Az angoljukat nehezen lehetett érteni, de a szándékukat annál inkább: menni, és menteni akiket csak lehet – akkoriban főleg a középiskolásokat. A vezetőjük Lindz West, korábban a Tribe együttesben játszott, és már akkor több tízezer fiatalhoz juttatta el az Örömhírt. 2005-től él ez a formáció, és azóta is teljes energiával haladnak előre, új zenéket írnak, mennek az iskolákba, felemelik a szavukat a modern rabszolgaság ellen, és aktívak és aktívak.

Az LZ7 2012-ben a Budapest Arénában

Little Light (magyar felirattal) az egyik legismertebb daluk, s igazuk van, mert egy kis fényt – még problémáink közepette is – tudunk sugározni magunk körül. Érdekes, hogy Lindz szeret másokat is meghívni a csapat koncertjein játszani, így hosszú azoknak a listája, akik egy színpadon álltak velük. 2019-ben az elektro-dance stílust játszó csapat újított, és klasszikus himnuszokat kezdtek el feldolgozni. Hogy adjanak valami eredeti élményt hallgatóiknak a járvány idején, amikor nem lehetett élőben koncertezni, teljes hanggal, fénnyel és színpadi felszereléssel játszottak klipjeiken. Második ilyen jellegű albumukról jöjjön az Amazing Grace, ahol az a Stacey Keete és a Kingdom Choir hallható, akik Meghan és Harry esküvőjén is énekeltek:  

A mindig laza, mindig energikus, örök-fiatalos Lindz így mutatja be ezt a dalt: “Az Amazing Grace a lezárásos időszak alatt íródott, és egyik legjobb barátomnak, Dave Clarknak állít emléket, aki sajnos épp ekkor távozott el közülünk. A szövegben benne van ennek a gyönyörű klasszikus dalnak a hatása, mely szépséges keretbe foglalja megemlékezésünket. Egy olyan legenda búcsúzott el tőlünk, aki csodálatos örökséget hagyott maga után. Van, hogy csak egyszer nyílik alkalmunk változást hozni valakinek az életében, és Dave ebben nagyon jó volt. A pandémia alatt tartottunk egy 24 órás közvetítést, ahol gyűjtést hirdettünk meg, és össze is jött 8 ezer font, mellyel Dave, szegény kenyai gyerekeket segítő missziójának adtunk. Ez a dal arra emlékeztet bennünket, hogy ami lehetőség rejlik ebben az életben, azt mind hozzuk ki belőle. Isten pedig segít az ő végtelen jóságával, amire támaszkodva sokkal jobb az élet, mint nélküle lenne.”

Forrás: CCM Magazine