A Gospel Music Association bejelentette az 52. éves GMA Dove Awards (Dove-díj) jelöltjeit. A top jelölések között van Steven Furtick tíz, Chris Brown kilenc, Wayne Haun nyolc, az Elevation Worship és Brandon Lake egyenként hét, a for KING & COUNTRY hat, CeCe Winans, Ed Cash, Tiffany Hammer (Hudson) és Zach Williams pedig öt jelöléssel. A GMA szakmai tagsága által megszavazott idei jelölteket több mint 4600 beérkezett pályázatból választották ki, és a kreativitás és a művészi integritás széles skáláját mutatják mind az előadói, mind a nem előadói kategóriákban.

“Nagyon örülünk, hogy idén ismét személyesen adhatjuk át a Dove-díjakat, és ugyanilyen izgatottak vagyunk a jelöltek lenyűgöző listája miatt” – mondta Jackie Patillo, a GMA elnöke. “Miközben továbbra is ünnepeljük a közösségünkben rejlő hatalmas kreativitást és sokszínűséget, várakozással tekintünk az idei díjkiosztó program elé, amelyet a jelöltek megérdemelnek” – tette hozzá.

A jelölteket egy sztárfellépőkkel teletűzdelt livestream eseményen jelentették be, amelyen Alex Campos, John Cooper, Bill & Gloria Gaither, Kari Jobe, Brian & Jenn Johnson, Jonathan McReynolds, Wande és Tauren Wells is részt vett. A bejelentést a GMA Dove Awards YouTube és Facebook oldalán mutatták be, a Dove Awards Instagram és TikTok oldalain pedig klipek kerültek fel.

A végső győztesekre augusztus 19-től augusztus 26-ig lehet szavazni. A GMA Dove Awards élőben és személyesen a Nashville-ben kerül megrendezésre 2021. október 19-én. A jelöltek teljes listája megtalálható a doveawards.com weboldalon.

A bejelentő videó