Ararat Worship Collective - Szent
Ararat Worship Collective – Szent

Az Ararat Worship Collective két évvel ezelőtt vált országszerte ismerté, amikor YouTube csatornájukra felkerültek az első saját szerzeményű, magyar nyelvű dalaik, és azokat egyre többen és többen osztották meg a különböző internetes felületeken.

A dalok szövegének mélysége és tisztasága, amelyek az ember és Jézus kapcsolatáról, a megváltásról, vagy éppen a hétköznapokban megélt hitről szólnak, hallgatók ezreit érintették meg. A fiataloknak sikerült dalba öntenie a társadalomnak mindazt a valódi érzését, vágyát, hitvallását, amelyet eddig talán még ők sem tudtak szavakban kifejezni. Több ez, mint egy egyszeri fellángolás, és ezt a budapesti csapat is jól tudja, így nem is meglepő, hogy viszonylag rövid időn belül új, általuk írt számokkal jelentkeztek.

Ararat Worship Collective
Az Ararat Worship Collective Veszprémben

2019 után idén, január első hetében új nagylemezt adott ki a fővárosi dicsőítő csapat, amelynek a Szent nevet választották. A 11 dalt felvonultató, egy órás hallgatnivaló közül már többet is megismerhettünk a megjelenés előtt, hiszen több szerzemény – köztük a címadó – is helyet kapott az online zenelejátszási platformokon. Az előző kiadáshoz hasonlóan a számok nagy részét az Ararat vezetője, Pajor Ábrahám írta, amelyek nem csak felmagasztalják az Úr nevét, hanem az ő irgalmasságáról, szentségéről, hűségéről, a halál feletti győzelméről, mindenható erejéről, vagy éppen az Isten hajlékában való életről szólnak.

Olyan témák foglalkoztattak minket a dalok megszületésekor, mint Isten szentsége, Isten jelenlétének a mélyebb, valóságosabb megtapasztalása, Jézus igazi valóságának a mélyebb megismerése, róla való mélyebb kijelentés. Ezek a dicséretek a mi személyes, komolyan gondolt vallomásaink, beszélgetéseink az Úrral.” – nyilatkozta a dalszerző egy rádiós interjúban.

Ararat Worship – Hűséges Isten

A szövegek egyértelmű és tiszta mondanivalója mellé egy profi zenei hangzás párosul, amely irányadó és igazi mérceadó minden zenei formáció számára. Néhány részletben egy kisebb ’kórust’ is hallhattok a felvételeken, amelyet – az élő fellépések híján – a veszprémi stábnak és kórusnak köszönt meg az Ararat az album megjelenése során. Mostanra felkerült a csapat YouTube csatornájára is az összes új dal – a legtöbb dalszöveggel együtt –, így most már bátran ismerkedhetünk ezekkel is.

Bár a nagyobb közösségi rendezvények egyelőre még nem adnak lehetőséget arra, hogy élőben láthassuk és hallhassuk az Ararat Worship Collective-et, abban azonban bízhatunk, hogy az eddigiekhez hasonlóan termékeny és áldásokban gazdag időszak áll előttük, amely az itthoni társadalmat is még jobban megszólítja, és Isten közös dicséretére hívja. Hiszen ahogy ők maguk is vallják:

Úgy tekintünk erre, mint egy szolgálatra a testvéreink felé, hogy bátorítsuk, támogassuk őket ezekkel a javarészt Bibliából merített, inspirált dicséretekkel. Budapesten élő, keresztény fiatalok vagyunk, akik tűzben égnek Jézus Krisztusért. Hisszük, hogy Isten megszólításának egyik legmagasabb rendű formája az őszinte, tiszta szívből jövő dicséret. Dalainkkal erre törekszünk mi is.

Tóth Szilvia

A Szent teljes egészében meghallgatható Spotify-on