A GRAMMY®-jelölt ifjúsági kollektíva, a Hillsong Young & Free piacra dobta legújabb zenei projektjét, a “Out Here On A Friday Where It Began” című hét számot tartalmazó élő digitális EP-t. A Young & Free új lemeze mindössze egy hét alatt íródott, és az összeállítás elkészítéséhez a saját ifjúsági szolgálatuk több tagjának közreműködését is igénybe vették.

Hillsong Young & Free - Out Here on a Friday Where It Began
Hillsong Young & Free – Out Here on a Friday Where It Began

Az ausztráliai Hillsong gyülekezetnek már a kezdeti évek óta van egy Powerhouse nevű ifjúsági missziója, amely minden péntek este találkozik. Abban az időben, amikor Darlene Zschech volt a dicsőítésvezető, arra bátorította a fiatalokat, hogy írjanak és vegyenek fel saját dalokat. Így született meg a Hillsong UNITED. Több mint egy évtizeddel később, amikor a UNITED tagjai már kiöregedtek az ifiből, a Hillsong Young & Free (Y&F) vette át a megagyülekezet ifjúsági zenei szolgálatát. Nem számítva a remixeket és az újragondolt próbálkozásokat, a Y&F eddig négy teljes hosszúságú albumot adott ki.

A 6 dalt tartalmazó “Out Here on a Friday Where It Began” EP első, “Phenomena (DA DA DA)” című száma egy energetikus, táncra perdítő dal, míg a többi szerzemény inkább hagyományosabb felépítésű alkotás. A Maverick Music legutóbbi munkáit idézve a “Freedom is Coming” és a “House of the Lord” a hibrid gospel hangzást találja az Y&F-nek, ami üdítő. Az album egyik legjobb dala a “Pride of a Father”, amely a tékozló fiú történetének modern újragondolása. A dal a tékozló gyermek visszatérését bemutatva az apa érzelmeinek összetettségét mutatja be, és szívet melengető. A “Song for His Presence”, amely eltávolodik az “én-perspektívától”, és inkább a gyülekezetre összpontosít, mélységről és érettségről tanúskodik. Ez egy olyan dal, amely úgy érződik, mintha egy Hillsong Worship albumra tartozna.

“Alig vártuk, hogy bemutathassuk az új dalokat a fiataljainknak, melyet egy péntek esti alkalmon rögzítettünk élőben.” – mondta Laura Toggs, a Young & Free tagja. Toggs hozzátette: “A kislemez a mi fiataljainkat mutatja be, akik összegyűltek, és Jézus nevét hirdetik, és kijelentik, hogy a gyülekezet él”.

Forrás: Jubileecast, Jesusfreakhideout