Mi volt az induló szándék, mely létrehozta a csapatot, és mióta vagytok aktívak?

2019 februárja óta vagyunk aktív dicsőítő csapat. Előtte is nagyrészt együtt zenélő csapat voltunk ifjúsági eseményeinken, ám ekkor neveztük el a csapatot EMABISZ Worshipnak. Ezzel jeleztük, hogy mi, erdélyi baptista fiatalok ezt a zenei vonalat képviseljük, s azóta készítünk keresztyén zenei tartalmat a világhálóra is. Azért mertük ezt ilyen bátran képviselni, mert eseményeinken a fiatalok az ilyen és hasonló énekekre buzdultak leginkább az Isten dicséretére.

Online tartalom gyártásunk célja, hogy új énekeket hozzunk be a zenei repertoárba, amelyeket összejöveteleken, eseményeken énekelhetik fiatalok, idősek egyaránt. Emellett zenélünk, énekelünk, feldolgozunk közösségeinkben ismert ifjúsági énekeket és régebbi himnuszokat is.

Hány közösségből jöttek/jönnek a tagok?

Jelenleg a tagok 9 különböző gyülekezethez tartoznak. (Arad, Bihar, Hadadnádasd, Ipp, Kraszna, Marosvásárhely, Nagybánya, Nagyvárad, Szatmárnémeti)

Mi a célotok, a küldetésetek?

Célunk teológiailag helyes szövegű dicsőítő énekeket keretbe helyezni s ezeket énekelve, zenélve közösségeinket gazdagítani.

Csak magyar vagy román hallgatóságnak, közegben is énekeltek?

Erdélyi magyar közegben fordulunk meg legtöbbször.

Hány koncertetek lehetett eddig?

Körülbelül 15 koncert van mögöttünk, amin EMABISZ Worshipként szolgálhattunk.

Evangelizáltok, a hívők közti egységet erősítitek? Hol a súlypontotok?

Tapasztalataink alapján azt tudjuk elmondani, hogy a zenénk egyik gyümölcse a hívők közötti egység erősítése. Isten munkája az, úgy látjuk, hogy énekeink által képződött egy híd a generációk közötti különböző zenei ízlések ellenére is. Nagyon sok idősebb testvér szereti az énekeinket, s a gyülekezetek is előszeretettel éneklik az általunk hozott énekeket. Ezenkívül több nem keresztyén barátunk, ismerősünk látogatta koncerteinket, vagy hallgatta interneten énekeinket. Hisszük, hogy Isten igemagot hullatott így a szívükbe. Mindkettőt egyformán fontosnak tartjuk, elhanyagolhatatlannak.

Mik a terveitek, merre fejlődhet tovább?

Ez egy jó kérdés. Jelenleg egy nagyobb válaszút előtt állunk. Még nem tudjuk, hogy mit tartogat számunkra a jövő. De a fentebb említett célok és vágyak továbbra is céljaink maradnak. A kérdés csupán, hogy ezt hogyan tudjuk majd formába önteni?! Ez egy imatéma, amiért az olvasók is bátran imádkozhatnak. Sőt kérjük, hogy imádkozzanak, ha Isten szívükre helyezi.

Talán a terület, ahol gyengén álltunk az a saját énekeink megírása. Ebben lenne mit fejlődni. Minden generáció meg kell harcolja saját harcait, amiből saját énekek is születhetnek. Sok fiatal és idős harcolja a hit harcát akár hétköznapi kisebb-nagyobb döntésekben, akár igazán életbevágó kérdésekben. Ilyen harcosoknak szeretnénk énekeinkben menedéket adni, hogy mellénk állva együtt énekelhessék élő Krisztusunkat dicsérve, hisz: “Krisztus a mi reményünk”!

EMaBISz Worship