A Why Not Right Now? egy 14 dalos élő felvétel, amelyet Costa Mesa-ban, Kaliforniában rögzítettek. Az album fő témája az újjáéledés arra emlékeztetve a hallgatókat, hogy Isten ma is ugyanazokra a dolgokra képes, mint a múltban. A címadó dal egy szívből jövő vágyat fejez ki Isten valóságának bemutatására az egyházban​. A lemezen található további dalok között kiemelkedik a Let People Sing, az All In és a kiadványt nyitó Everything That Has Breath (Praise), amelyek mind hozzájárulnak a dalcsokor egyedi hangulatához és mélységéhez​.

Ez az első album, amely Kim Walker-Smith nélkül készült, de a Jesus Culture meghatározó tagjai, mint Bryan & Katie Torwalt, Chris Quilala és Derek Johnson továbbra is hozzájárultak a dalokhoz, kiegészülve olyan új énekesekkel, mint Lindy Cofer, Brett Lee Miller és Chichi Onyekanne.

“Már nagyon vártuk, hogy végre megoszthassuk a világgal az új albumot” – osztotta meg a Jesus Culture dicsőítésvezetője, Derek Johnson. “Olyan friss hangzást sikerült megörökítenünk, amely új korszakot jelent a csapat számára, és reméljük, hogy mindenhol imádatra inspirálja majd a hívők szívét.”

A Jesus Culture alapítója, Banning Liebscher hozzátette: “Nagyon kevés album volt a Jesus Culture elmúlt 18 éve során, amely olyan szinten mozgatta volna meg a szívemet, mint a Why Not Right Now? Azt szeretnénk, ha egy generáció találkozna Isten jelenlétével, és felemelné Jézus nevét a földön. Hiszünk az ébredésben! Szívünk azt szeretné látni, hogy az egyház lángra lobban Jézus iránti nagyobb szenvedélytől, és hogy egy olyan világ, amely nem ismeri Istent, találkozzon vele. Bízunk benne, hogy ebben ez az album is segíteni fog.”