Hope Darst szerepelt már ebben a rovatban, ám ha egy művész tovább megy, akkor mi is haladunk vele együtt. Ez a Southern Gospel hangzás nagyon alkalmas mély érzések kifejezésére. Hope átélt szövegeket ad közre, és énekeiben mindig benne van az az izgalmas elem, hogy most valami érdekest hallunk.

A következő szám címe (Never walk alone, Sosem maradsz magadra) nekünk nagyon ismerős, mert ez a Liverpool himnuszának (You’ll never walk alone) is a címe. Ez az összetartozást jelenti, hogy a takarítótól a szertároson, a gyúrón át a játékosokig egy célért dolgoznak: a lehető legjobb eredményért. Ám ez a biztatás olyan szép gesztusban is kifejeződik, mint a korábbi ellenfél, C. Ronaldo iránti gesztus. Ronaldo ikrei születésekor egyikük meghalt, és erre emlékezett a Liverpool stadion. A Manchester (Ronaldo korábbi klubja) elleni mérkőzés 7. percében (ez volt Ronaldo mezszáma) egy perces szünetet tartottak, majd elénekelték ezt az indulót. Mi emberek is képesek vagyunk együttérzést mutatni, kiállni a másikért, mivel az erre való képességet is megkaptuk a teremtéskor. 

Ám a mi lehetőségeink korlátozottak. Jézus viszont olyan ígéretet tett, amit egyedül ő képes betartani, és biztosak lehetünk abban, hogy velünk lesz minden nap a világ végezetéig.

Hope hangja az, ami azonnal megfogja a hallgatót. Keresed a kifejezéseket, mert van egy gazdag, dús tónusa, ami kevés énekesre jellemző. A szöveg pedig a bizalom, mégpedig a tapasztalatokra épülő ráhagyatkozás. 

A mai modern gospel világában Brooke Fraser (Ligertwood) az, aki annyira tökéletes időzítéssel hajlít, és tesz egyedi ízt dalaiba. Hope is jól érzi, hogy mikor milyen díszítés teszi még élvezetesebbé a dalait.

Az If The Lord Builds The House (Ha az Úr építi a házat) nagyon dallamos, a mondanivalója pedig minden családnak üzen. Vagy mi próbáljuk saját erőnkből működtetni az életünket, a családunkat, vagy rábízzuk Istenre. Ha az Úr épít, stabil lesz az alap, végig a legjobb anyagokat használja, s jöhet bármilyen elemi csapás, nem dől össze a ház. Legyen az egyéni életünk, a házasságunk vagy a családunk.

Ha nézed Hope arcát, akkor láthatod rajta az elszántságot és a stabilitást. Sok millió hívő asszony ad tartást világunknak, odaadásával, imádságaival és példájával. Ezért is került be a Példabeszédek végére róluk az a csodálatos dicshimnusz. Köszönet érte nekik. Most tőlünk, ama napon pedig Jézustól.