1. Imádság egy megújult kezdésért

Uram, köszönöm mindazt a gondoskodást, melyet a múlt évben adtál, s hogy nekiindulhatok ennek az új évnek. Látod a csalódásaimat, a befejezetlen teendőimet, és kérem, hogy legyél megértő, türelmes, és hadd teljen örömöm mindazokban, melyek ebben az évben várnak rám. Hadd élvezzem a jelenlétedet, miközben megpróbálom megérteni, hogy milyen utat jelöltél ki a számomra az előttem álló évben.

2. Imádság a szokásokért:

Uram, bevallom, hogy sokszor nem gondolkoztam azon, hogy mit fogyasztok, mit veszek. Az át nem gondoltságnak rendezetlenség lett a vége, mivel csak az önös szempontjaim számítottak. Kérlek, segíts, hogy észrevegyem, ha egészségtelenül élek, ha helytelenül gondolkozom, amikor nem megfelelően használom az időmet, az energiámat, a képességeimet és a pénzemet. Mutasd meg, hogy milyen szokásokkal kell szakítanom, és segíts újakat kialakítanom. A te Lelked által fejleszd az érzékeimet, hogy együttérzőbb legyek, hogy jobban szeresselek, és tudatosan tudjak figyelni a körülöttem levőkre.  

3. Imádság a kapcsolataim gyógyulásáért:

Uram, többféle problémám is van a kapcsolataimban. Volt, hogy nem vettem át a mellettem levőnek a terheiből, őrizgettem a sérelmeimet, és megítéltem mások szándékait. Segíts, hogy képes legyek bocsánatot kérni, ha valaki ellen vétkeztem, és hadd tudjak megbocsátani, ha ezt kéri valaki. A te Lelked gyógyítson ott, ahol sebek keletkeztek, ahol törékennyé váltak a kapcsolataim, hogy a te szereteteddel szerethessük egymást.

4. Imádság a megfáradtakért:

Uram, az elmúlt években jöttek a betegségek, elhalálozások, a munkanélküliség, a bezártság, az aggódás és a félelem. Mindez nagyon kimerített bennünket, lemondóak és hitetlenek is voltunk időnként. Kérjük, hogy újíts meg bennünket, s hadd lássuk lelki szemeinkkel a te királyságodat. Tölts el bennünket reménnyel, ami segíteni tud abban, hogy átgondoltan, jólelkűen és örömmel éljük hétköznapjainkat.  

5. Imádság a magányosokért:

Uram, te apja vagy az apátlanoknak, és te gondoskodsz az egyedülállókról, hogy családjaik legyenek. Segíts, hogy idén mi is részt vállalhassunk ebből a tevékenységedből. Nyisd fel a szemünket, hogy észrevegyük azokat, akik magányosak. A közelünkben levő árvákat, a gyermeküket egyedül nevelőket, az időseket, a börtönben levőket, a hajléktalanokat. Tágítsd ki az életterünket, hogy jobban tudjunk segíteni azoknak, akik szeretnének valahova tartozni.

6. Imádság a szenvedőkért:

Istenem, juttasd eszembe azokat, akik szenvednek a környezetemben, és segíts, hogy kitartóan tudjak imádkozni értük, s hogy segíthessek nekik. Erősítsd meg azokat a szolgáidat, akik szerte a világon segítenek a rászorulókon, hogy rajtuk keresztül Jézus adhasson a háborús övezetekben, az éhínségben és betegségekben szenvedő családoknak, országoknak.

7. Imádság a szomszédainkért:

Uram, segíts, hogy jobban észrevegyem idén a szomszédaimat. Hogy megtudjam a neveiket azoknak, akikkel rendszeresen találkozom. A mellettem lakónak, annak, aki reggelente kiadja a kávémat, a megszokott benzinkutasnak, vagy annak a családnak, akikkel rendszeresen találkozom a parkban. Emlékeztess arra, hogy valamilyen áldást vihetek nekik, akár egészen egyszerű, hétköznapi módon is. Hogy egyre inkább megéljem a te szeretetedet, és ez hasson a szomszédaim felé is.

8. Imádság a munkánkért:

Uram, bennünket, keresztényeket odahelyeztél a különböző munkahelyekre, szerte az országban. Segíts, hogy jól helyt tudjunk állni, s megbízhatóan teljesítsünk ebben az évben. A családunkon túl, másoknak is szeretnénk adni. Hadd legyünk segítőkészek a munkahelyeinken, olyanok, akik építik azt a közösséget, akik megoldásokban gondolkoznak. Teremts összhangot ott, ahol dolgozunk, hogy a te kreativitásod, jóságod és igazságosságod jelenjen meg köztünk. Segíts, hogy azoknak is értékelni tudjuk a munkáját, akik a társadalom alsóbb rétegeihez tartoznak.

9. Imádság a keresztény közösségekért:

Uram, segíts, hogy ne csak úgy tekintsek közösségem tagjaira, mint akiktől kaphatok valamit. Mutasd meg, hogy mit tehetnék hozzá a saját közösségemhez, hogy az egyre jobb legyen. Hadd tudjak kezdeményezni, és megtalálni a szeretet kifejezésének módjait. Segíts, hogy amikor találkozom az emberekkel, akkor ők ezáltal közelebb kerülhessenek hozzád.

10. Imádság a kezeinkért és a lábainkért:

Uram, áldd meg a kezeinket, hogy ebben az évben még hűségesebben szolgáljanak téged. Vezesd lépteinket, hogy a te utadon járjunk, a te példád nyomán. Segíts, hogy téged kövessünk, s hogy engedelmesek legyünk. A Szentlélek által adj erőt, hogy tudjuk egymást szeretni, s hogy ezt kreatívan és kitartóan tegyük.

DENNAE PIERRE: Ten prayers for the New Year (Christianity Today)