Az orosz, ukrán és a többi testvér lelkesedése, és az ottani hatalmas szellemi tűz számunkra is nagy példa lehet. A rendszerváltás után ezekben az országokban gombamódra nőttek ki a karizmatikus gyülekezetek. A zenei téren is ugyanolyan profizmus látható, mint nyugaton. Ennek a mozgalomnak az egyik jeles képviselője Vitaliy Yefremochkin.

Vitaliy Yefremochkin – Méltó vagy

Vitay ukrajnai orosz nyelvű keresztény énekes, dalszerző, zenész, hangszerelő és hangmérnök. 1982-ben született Harkovban, jelenleg Kijevben él. Gyermekkora óta kapcsolatban állt a zenével, a zeneiskolában zongorázni tanult. 10 éves korában az operaház kórusának tagja, 15 éves korában felvették a popszimfonikus zenekarba, amellyel Németországban turnézott. 17 évesen szólóénekes versenyen vett részt és megszerezte az első helyet. Később a harkovi vasúti iskola kreatív művészeti vonalának vezetőjeként dolgozott.

2000-ben Vitaliy elfogadta az Úr Jézus Krisztust, és azóta úgy döntött, hogy imádója lesz. Hosszú ideig a harkovi New Generation gyülekezet dicsőítő zenekarának vezetője, valamint a “W-Studio” hangstúdió igazgatója. Számtalan istentiszteleti esten, konferencián vett részt és vezetett dicsőítést a FÁK különböző országaiban.

Szüntelen dicsérlek Istenem

Jól bánik minden fontosabb hangszerrel, remek szólógitáros. Vitaliyt különös céltudatosság és akaraterő különbözteti meg másoktól. 2007 és 2019 között 20 különböző műfajú zenei albumot adott ki – többek között rockot, dance-t, soult, funkot és hip-hopot. Istentiszteleti albumokat és szólóalbumokat is rögzített.

„Több olyan téma van a dicsőítésében és imádatban, amelyek Istenünkhöz szólnak, amelyek feltárják Istenünk nagyságát… Nos, a szerzett dalokban szeretem a gondolkodásról, az álmokról, az élet céljairól, a szeretetről és a boldogságról szóló témákat… Életem pillanatai szorosan kapcsolódnak néhány dalhoz… Szóljanak ezek a dalok mindig az igazságról!”

Koncz József

YouTube lejátszási lista Vitalij dalaival