Nick Vujicic 1982-ben született az ausztráliai Melbourne-ben. Fiatal korától kezdve depresszióval és a fogyatékossága miatti elszigeteltség érzésével küzdött. Végül azonban célt talált a hitében, és elkezdte megosztani másokkal a remény üzenetét. Vujicic még középiskolás korában tartotta első motivációs előadásait, és azóta a világ minden táján beszélt már összesen milliókat inspirálva történetével.

NIck Vujicic Kolozsvár 2019
Nick Vujicic a 2019-es kolozsvári előadásán

Vujicic több könyvet is írt tapasztalatairól. Köztük az “Élet határok nélkül: Ötletek egy teljes élethez” és “Megállíthatatlan: A cselekvő hit fantasztikus ereje” a két legjelentősebb.

Az Élet határok nélkül című könyvben megosztja történetét és az életben tanult leckéket, valamint bátorítást és inspirációt nyújt másoknak, hogy leküzdjék a kihívásokat és a lehető legteljesebben éljék az életüket. Beszél a pozitív hozzáállás fontosságáról, a célok kitűzéséről, valamint az élet értelmének és céljának megtalálásáról. Vujicic saját küzdelmeiről és kihívásairól ír, és arról, hogyan tanulta meg elfogadni fogyatékosságát, és hogyan találta meg az életben az örömöt és a beteljesülést. Olyan emberek történeteit is megosztja, akik leküzdötték a kihívásokat és nagyszerű dolgokat értek el, és gyakorlati tanácsokat ad az akadályok leküzdéséhez és a siker eléréséhez. Az Élet határok nélkül egy erőteljes és inspiráló könyv, amely világszerte megérintette az olvasók szívét. Bizonyságot tesz az emberi szellem rugalmasságáról és elszántságáról, valamint reményt és bátorítást nyújt mindenkinek, aki az életben kihívásokkal néz szembe.

A másik jelentős, Megállíthatatlan című művében Vujicic hite fontosságát hangsúlyozza. Kitér gyermekkorának nehézségeire, és arra, hogyan tanult meg ezeken a kihívásokon a családja, a barátai és az Istenbe vetett hite segítségével felülkerekedni. Arról is beszél, hogy mennyire fontos a pozitív hozzáállás, és hogy a küzdelmeket a fejlődés és a tanulás lehetőségeként kell felhasználni. A könyvben Vujicic végig arra bátorítja az olvasókat, hogy a nehézségek ellenére is higgyenek Istenben. Arra buzdít, hogy cselekedjünk és változtassunk a világon, és soha ne adjuk fel az álmainkat.

Az előadásai és írásai mellett Vujicic egy non-profit szervezetet is vezet Élet határok nélkül néven, amelynek célja, hogy inspirálja és bátorítsa a fogyatékkal élőket és a kihívásokkal szembenézőket.

Vujicic házas és négy gyermeke van. Lelkes szörfös, szívesen golfozik és úszik is. A sok akadály ellenére, amellyel életében szembesült, mindvégig pozitív marad, és annak szentelte magát, hogy segítsen másoknak reményt és célt találni. Ő az emberi lélek és a kitartás erejének bizonyítéka.

Nick 2023. március 11-én újra Magyarországon tart előadást. Részletek itt.