Egy évvel ezelőtt hoztuk létre a Mozdulj! csoportokat azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsunk a járványhelyzetben rendkívül megterhelt egészségügyi dolgozóknak. Hálásak vagyunk, hogy kezdeményezésünkhöz országszerte sokan csatlakoztatok. Most újra itt az idő a mozdulásra! Szomszédunkban háború dúl, ami elől nagyon sokan menekülnek. Szeretnénk újraindítani a Mozdulj! csoportokat azzal a céllal, hogy közösen imádkozzunk a békéért, valamint tevőleges segítséget nyújtsunk a rászorulóknak. Bátorítunk, hogy keresd a hozzád legközelebbi csoportot, ahol megtalálod a részleteket a segítség lehetőségeiről.

Lengyel Tímea, a kisvárdai Mozdulj! csoport friss tapasztalatait osztjuk meg alább:

Láttam ahogyan jön egy apuka két fiával akik a játékaikat hozták el, hogy adjuk oda a menekülő kisgyerekeknek. Láttam egy nagymamát aki könnyes szemmel, lesütött fejjel jött be, és hozott egy táskát a karján-mondván, csak ennyit tudott venni a nyugdíjából… de kérte, hogy juttassuk el egy idős hölgynek. Láttam anyukát aki elhozta az ő kisgyerekének tápszerét, bébiételét, hogy adjunk hasonló korú kisgyerekes családnak. aki menekül útközben. Láttam fiatalokat akik zsebpénzükből vásároltak és hoztak kenyeret. Láttam sántikáló idős hölgyet, aki az ablakon nyújtotta be a kis szatyorját, mert lépcsőn nem tudott volna feljönni. Láttam embereket akik sok száz kilométert levezettek, hogy hozzák a segítséget. És láttam a ma fital honvédjait akik, jöttek, pakoltak, cipeltek, vittek, csomagoltak, akik emberségből ismét jelesre vizsgáztak.

Aztán pedig láttam egy menekült családot! Fiatal házaspár, két gyerekkel – bejöttek, hová mehetnének? mit csináljanak? ehetnek? lesz papirjuk? le tudnak feküdni ? Sok kérdés, beszélgetünk, aztán egyszer csak csend! Anyuka zokog…. Kérdezem, mit segíthetünk még? Rámnéz, szeme tele könnyel és ennyit mond: ez a háború…A gyerekek átölelik, és csendesen elindulnak a szálláshelyre.

Ma este mikor mi a saját otthonunkban a saját ágyunkba, asaját családunkkal fekhetünk, ne felejtsük el, hogy milyen nagy áldás is ez nekünk!!