Nagy a késztetés, hogy állandóan csak kérjünk valamit Istentől, mivel neki megvan minden, amire szükségünk van. A nagy kérdés, hogy adhatunk-e mi is Istennek, vagy csak kérjünk tőle?

Jézusnak mindössze egy mondata lett megörökítve az Evangéliumokon kívül, s ez így szól: ”Jobb adni, mint kapni”. Ez történik már két évtizede a rendezvényeinken, mivel akik ide jönnek, azok Istennek szeretnének adni: köszönetet, hálát, imádatot és dicsőséget. Jobb nekik adni, mint kapni. Ez, ha megfogalmazzák, ha nem, így van. Ezen felül itt találkozhatnak a legnagyobb létszámban a testvéreikkel. Mint egy nagy családi találkozó, ahová mindenhonnan érkeznek a rokonok, akik együtt ünnepelnek.

Az emberi tényezőn felül a Szentlélek is nagyon kedvelheti ezeket az összejöveteleket, mivel róla ezt mondta Jézus: „Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz”. Eszerint azon a rendezvényen, ahol Jézust dicsőítjük, a Szentlélek otthonosan érzi magát, mivel Ő is ezen dolgozik, hogy Jézus minél nagyobb elismerést kapjon.

Keressünk valakit Angliában, aki szívesen rendezne egy stadion találkozót, ahol sokezren összejönnek Istennek dicsőséget adni – mondhatta a Szentlélek az angyaloknak, és megkeresték Noel Richards-t, aki átvette a látást. – Mi lenne, ha a magyarok közül is lenne valaki, aki összehozna egy ehhez hasonlót? Találtak is ilyet, s tessék, röpke 24 év vízió-hordozás után ott ünnepelhettünk a Puskásban.

Ha valaki, akkor Isten és Jézus méltók arra, hogy adjunk nekik. Mégpedig a színe-javát annak, amink van. Az időnket, a tehetségünket, a tudásunkat, a tapasztalatunkat és az engedelmességünket. Egyikük a Teremtőnk, másikuk a Megváltónk – csak abból adunk nekik, amit mi is kaptunk. Közvetlenül vagy közvetve, de tőlük.

Ez az a nap, amikor adhatunk Istennek – hirdethetné az éppen aktuális rendezvény plakátja. És lehet, hogy valaki egy együttes kedvéért jön el, de ott az a zenekar is dicsőíteni fog, s vele együtt az is, aki kedveli.

Mert itt tényleg ezt szeretnénk: „Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsõségére.”

Ha van titok, akkor az ez: adni Istennek. És úgy tűnik, hogy évek óta sok ezren vannak, akik szívesen adnak dicsőséget annak, aki azt mindennnél jobban megérdemli.

Ez mozgat bennünket is, hogy adhassunk. Dicsőséget Istennek, és lehetőséget azoknak, akik szívesen adnának neki dicsőséget. Ez köt össze bennünket: adni Istennek.